Dronning Elizabeth skal ha vært forbannet over navnebruk: – Nå har de tatt det

Dronning Elizabeth, prins Harry og Meghan, hertuginne av Sussex, juni 2018.
Dronning Elizabeth, prins Harry og Meghan, hertuginne av Sussex, juni 2018.  Foto: John Stillwell / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bråket har brutt ut etter påstander som kommer fram i en ny biografi: «Charles III: New King, New Court. The Inside Story».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronning Elizabeth skal ha blitt rasende etter at prins Harry og Meghan Markle sa at hun hadde gitt sin velsignelse til at datteren deres skulle hete Lilibet, skriver The Sun.

Lilibet var den avdøde dronningens barndomsnavn.

– Jeg eier ikke palassene, jeg eier ikke maleriene, det eneste jeg eier er navnet mitt. Og nå har de tatt det, skal dronningen ha sagt ifølge en kilde.

Forfatteren av boken «Charles III: New King, New Court. The Inside Story» forteller at et medlem av den avdøde dronningens stab avslørte at hun var «så sint som jeg aldri hadde sett henne» da prins Harry og Meghan Markle offentlig sa at de ikke ville ha brukt hennes private kallenavn hvis hun ikke hadde vært «støttende».

Her kan du lese mer om kongelige!

Se video: Sparer ikke på kruttet: – Gå tilbake til mamma

BBCs kongelige korrespondent, Jonny Dymond, hevder å ha hørt fra en «kilde på slottet» at dronningen «aldri ble spurt» av Harry og Meghan om bruken av kallenavnet hennes fra barndommen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dymond sier at kilden «bestrider» påstandene om at Harry og Meghan Markle hadde snakket med dronningen for å få hennes godkjenning før de kunngjorde navnet.

Talspersonen til Harry og Meghan var raskt ute med å avvise det hele og insisterte på at dronningen var det første familiemedlemmet Harry kontaktet med nyheten om fødselen.

Talspersonen forteller at under samtalen «delte han (Harry journ.anm) håpet om at datteren skulle få navnet Lilibet til ære for henne. Hadde hun ikke støttet dem, ville de ikke ha brukt navnet».