Dronning Elizabeth angivelig rasende på Harry og Meghan for bruk av navnet «Lilibet»

Dronning Elizabeth II, hertuginnen av Sussex, Meghan og prins Harry på Buckingham Palace i London.
Dronning Elizabeth II, hertuginnen av Sussex, Meghan og prins Harry på Buckingham Palace i London. Foto: Matt Dunham / AP Photo / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dronning Elizabeth II skal ha reagert på at prins Harry og Meghan Markle hevdet å ha fått hennes velsignelse til å kalle datteren Lilibet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kongelig rådgiver hevder i den kommende boken «Charles III: New King. New Court. The Inside Story» at den avdøde monarken var «så sint som jeg aldri hadde sett henne» etter at Meghan Markle og prins Harry offentlig uttalte at de hadde fått godkjenning til å bruke hennes barndomsnavn til deres andre barn.

Det skriver New York Post.

Her kan du lese mer om kongelige!

Se video: – Jævlig flaut

Lilibet Diana ble født 4. juni 2021, og for å annonsere jentas ankomst skrev hertuginne Meghan og prins Harry en uttalelse:

«Lili er oppkalt etter sin oldemor, Hennes Majestet Dronningen, som i familien har kallenavnet Lilibet. Mellomnavnet hennes, Diana , ble valgt for å hedre hennes kjære avdøde bestemor, prinsessen av Wales».

De nyheten om navnet kom ble det også hevdet at Meghan og Harry spurte dronningen om lov før de oppkalte datteren sin etter henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har en kilde fortalte BBC at dronning Elizabeth, «aldri ble spurt» om sin mening om Lilibets navn.

Kilder New York Post har snakket med bekrefter imidlertid at Harry ringte og snakket med bestemoren sin etter at Markle hadde født. Men de tviler på at Harry skal ha spurt dronningen om lov.

– Det vil sannsynligvis ha vært en samtale som sa at hun har kommet, og at vi planlegger å oppkalle henne etter deg, det er egentlig ikke noe man kan si nei til. Jeg tviler på at de spurte, de har nok snarere informert, la en annen kilde til.

I tillegg til Lilibet Diana, som nå er 2 år, er Harry og Markle også foreldre til sønnen Archie (4), som ble født i mai 2019.