Carina Dahl (37): – Jeg lurer veldig på om jeg har ADHD

Artisten Carina Dahl (37) er med i årets sesong av «Kompani Lauritzen».
Artisten Carina Dahl (37) er med i årets sesong av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den «Kompani Lauritzen»-aktuelle artisten har alltid mange baller i lufta, og kjører alltid på til hun treffer veggen. Nå mistenker hun at hun har ADHD.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Artist og realitystjernen Carina Dahl (37) er vant til å ha det travelt. Hun er sin egen sjef og styrer med alt fra låtskriving, innspilling, booking, promotering og turné. Ifølge seg selv «gønner» hun alltid på. Helt til det sier stopp.

Dette har fått artisten til å undre på om hun kanskje har diagnosen ADHD.

Det forteller hun i et intervju med TV 2.

– Skjønner ikke helt hva en diagnose skal kunne gi meg

Dahl forteller at det har blitt en gjenganger i livet hennes å jobbe på til det smeller, hvile litt, og så opp på hesten igjen.

Det høye aktivitetsnivået hennes har fått henne til å stille spørsmål om hvorfor hun ofte føler seg så rastløs.

– Jeg lurer veldig på om jeg har ADHD. Det er mye tankevirksomhet som går konstant. Nå som det er så hektisk, er det vanskelig å skru av. Det er 100 baller i luften. Jeg begynner på én ting og er plutselig over på noe helt annet. Men jeg skjønner ikke helt hva en diagnose skal kunne gi meg. Hvis jeg har ADHD, har jeg i så fall klart å bruke den til noe positivt, sier hun til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

ADHD er en forkortelse for Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, og typiske kjennetegn på ADHD er store konsentrasjonsvansker, impulsivitet og hyperaktivitet, ifølge Helsenorge.

Ble sengeliggende etter «Kompani Lauritzen»

Også etter innspilling av TV 2s seersuksess «Kompani Lauritzen», kom smellen. Men ikke med en gang.

Først gikk artisten rett tilbake til gamle vaner, med musikkinnspilling og spillejobber. Deretter kom det hun selv beskriver som en «kræsjlanding».

– Jeg klarte ikke å stå opp av senga. Jeg hadde bare fløyet rett ut av «kompani» og rett inn i hverdagen min. Jeg var så gira. «Nå skal jeg lage masse musikk og er superinspirert og hadde hundre ting å gjøre». Så plutselig tok det meg igjen. Da tror jeg at jeg kjente på hva jeg faktisk hadde vært med på, psykisk og fysisk.

Da ble artisten sengeliggende i flere dager.

Se video: Leah Isadora tar til tårene: – Vanskelig