Atle Antonsen trekker seg fra «Kongen befaler»

Atle Antonsen gir seg i TV Norge-serien «Kongen befaler».
Atle Antonsen gir seg i TV Norge-serien «Kongen befaler». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Programleder Atle Antonsen trekker seg fra den nye sesongen av TV-programmet «Kongen befaler», opplyser Discovery.

Atle Antonsen trekker seg fra ny sesong av «Kongen befaler», og en nyinnspilt julespesial av programmet vil ikke sendes som planlagt, det sier Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery til ABC Nyheter.

– Atle har vært åpen med oss og offentligheten om at han ønsker å ta noen nødvendige runder med seg selv. Vi er enige om at det ikke er riktig at han samtidig er på jobb for oss, og at jobben med å finne ny programleder for vårens sesong av Kongen befaler nå påbegynnes, legger hun til.

Ikke fan av kansellering

McBride understreker like vel at Antonsen vil være å se på deres kanaler fremover, og viser blant annet til at han har spilt roller i tidligere sendte julekalendere som ligger på discovery+ og som vil sendes på TVNorge i desember.

Les også: «Den første beklagelsen Antonsen sendte til Jirde Ali var en katastrofe»

– Dette er svært populære julekalendere, der Atle i hver av dem har spilt én av veldig mange karakterer. Vi mener disse kalendrene skal kunne være en del av juletradisjonen for de seerne som ønsker det.

– Samtidig har vi forståelse for at det for mange vil være umulig å kose seg med dem på samme måte i år som i fjor, legger hun til.

McBride sier Discovery på generelt grunnlag vi ikke tilhengere av å kansellere innhold. De er heller ikke tilhengere av å kansellere personer fra tv-skjermen og offentligheten, sier hun.

– Det skal være rom for tilgivelse av folk som har begått feil og bedt om unnskyldning. Samtidig er publikums tillit avgjørende for opplevelsen av det de blir servert, og det er kanskje det viktigste hensynet vi som kringkaster må ta.

Henlagt

Det var tidligere denne uken at Atle Antonsen ble anmeldt for rasisme og hensynsløs adferd av forfatter og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali.

Antonsen skal ha kommet med rasistiske utsagn mot Jirde Ali på Bar Boca på Grünerløkka i Oslo for snart fire uker siden.

Antonens har lagt seg flat, og kommet med flere unnskyldninger etter at hendelsen ble kjent.

Han har også via sin advokat

I går ble det imidlertid kjent at Oslo statsadvokatembetet henlegger saken om Antonsen.