25. oktober 1929 – 7. mai 2022«‘Allo ‘Allo!»-stjerne er død

Fransk motstandsbevegelse: Robin Parkinson som Monsieur Ernest Leclerc, Vicki Michelle som Yvette Carte-Blanche og Gordon Kaye som René Artois.
Fransk motstandsbevegelse: Robin Parkinson som Monsieur Ernest Leclerc, Vicki Michelle som Yvette Carte-Blanche og Gordon Kaye som René Artois. Foto: Fra serien via BBC/Youtube
Artikkelen fortsetter under annonsen

Robin Parkinson ble 92 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den engelske skuespilleren Robin Parkinson døde lørdag med familien rundt seg.

Det melder Plymouth Herald.

Parkinson var mest kjent for sine komiske roller, og nærmest ikonisk for sin rolle som Monsieur Ernest Leclerc i sitcom-en «‘Allo ‘Allo!» som var en voldsom suksess i Europa på 80- og 90-tallet. Serien som hadde avdøde Gorden Kaye i hoverollen, samlet norske TV-seere på NRK fra 1989, og gikk flere ganger i reprise på 90- g 2000-tallet.

Robin Parkinsons karakter var kjent for frasen «It is I, Leclerc» («Det er meg, Leclerc»), som ble etterfulgt av at han løftet på brillene, øyensynlig for å avsløre sin identitet. Han hadde, i Wikipedias beskrivelse, den vrangforestillingen at han var meget dyktig til å forkle seg, selv om han var gjenkjennelig uansett hvor fantastisk eller usannsynlig forkledning var.

«Skuespiller Robin Parkinson, kjent fra ‘Allo ‘Allo og som stemmen til Button Moon, har gått fredfullt bort i en alder av 92 år med sin kone og sine døtre ved sin side», heter det i en uttalelse fra familien.

Parkinsons karriere strakk seg over fire tiår i film, på scenen og på fjernsyn.