Talkshow-stjernen Brian Henderson er død – avslo behandling for kreft

Brian Henderson blir regnet som et ikon i australsk TV. Her fra et intervju i februar i fjor. Torsdag gikk han bort, 89 år gammel.
Brian Henderson blir regnet som et ikon i australsk TV. Her fra et intervju i februar i fjor. Torsdag gikk han bort, 89 år gammel. Foto: 9News
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ble 89 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangeårig programleder for australske «Today show», newzealandsk-fødte Brian Henderson (89), er død, et år etter at han avslo behandling for nyrekreft.

Det skriver The Sun.

«Today show»-vert Karl Stefanovic annonserte Hendersons bortgang torsdag morgen.

– Brian var et høyt elsket medlem av Channel Nine-familien, som nyhetsanker fra 1957 og til sin avgang i 2002, og ble den i Australia som har presentert nyheter lengst.

– Har hatt et vidunderlig liv

I februar 2020 avslørte Henderson sin avgjørelse om å si nei til mer behandling for kreft i en av nyrene.

– Jeg har hatt et vidunderlig liv, sa han til Daily Telegraph. Han ville tilbringe den siste tiden sammen med de han var glad i.

– Jeg kommer ikke til å dø i morgen, men hva er poenget med å leve om du må tilbringe livet på sykehus etter behandling.

Nektet all behandling

Han nektet å gjennomgå en kikkhullsoperasjon for å fjerne den ene nyren, og han ville ikke ha verken cellegift eller strålebehandling.

– Legen min har sagt at svulsten i nyren min trolig vil være saktevoksende, så jeg bestemte meg for, i min alder, at jeg lar den være der, sa Henderson.

Brian Henderson hadde tidligere overlevd kreft fire ganger.