Talkshow-stjernen Brian Henderson er død – avslo behandling for kreft

<p>Brian Henderson blir regnet som et ikon i australsk TV. Her fra et intervju i februar i fjor. Torsdag gikk han bort, 89 år gammel.</p>
Brian Henderson blir regnet som et ikon i australsk TV. Her fra et intervju i februar i fjor. Torsdag gikk han bort, 89 år gammel. Foto: 9News

Han ble 89 år gammel.

Mangeårig programleder for australske «Today show», newzealandsk-fødte Brian Henderson (89), er død, et år etter at han avslo behandling for nyrekreft.

Det skriver The Sun.

«Today show»-vert Karl Stefanovic annonserte Hendersons bortgang torsdag morgen.

– Brian var et høyt elsket medlem av Channel Nine-familien, som nyhetsanker fra 1957 og til sin avgang i 2002, og ble den i Australia som har presentert nyheter lengst.

– Har hatt et vidunderlig liv

I februar 2020 avslørte Henderson sin avgjørelse om å si nei til mer behandling for kreft i en av nyrene.

– Jeg har hatt et vidunderlig liv, sa han til Daily Telegraph. Han ville tilbringe den siste tiden sammen med de han var glad i.

– Jeg kommer ikke til å dø i morgen, men hva er poenget med å leve om du må tilbringe livet på sykehus etter behandling.

Nektet all behandling

Han nektet å gjennomgå en kikkhullsoperasjon for å fjerne den ene nyren, og han ville ikke ha verken cellegift eller strålebehandling.

– Legen min har sagt at svulsten i nyren min trolig vil være saktevoksende, så jeg bestemte meg for, i min alder, at jeg lar den være der, sa Henderson.

Brian Henderson hadde tidligere overlevd kreft fire ganger.

Personvernpolicy