Norsk drikkevise på den amerikanske topplisten Billboard

<p>Tom Hiddleston på pressevisning av TV-serien <i>Loki</i>. Nå har den norske drikkevisa han synger i serien havnet på topplisten på amerikanske Billboard.</p>
Tom Hiddleston på pressevisning av TV-serien Loki. Nå har den norske drikkevisa han synger i serien havnet på topplisten på amerikanske Billboard. Foto: James Gillham / Disney+ / Reuters

Den norske drikkevisa Tom Hiddlestons karakter «Loki» synger i serien med samme navn har havnet på topplisten på amerikanske Billboard. Bak låta står to bergensere.

I Disneys nye storsatsning Loki synger hovedkarakteren med samme navn, spilt av britiske Tom Hiddleston, en norsk drikkevise. Sangen har nå havnet på den amerikanske topplisten Billboard.

Karakteren Loki er basert på den norrøne guden og tilhører Marvel-universet.

Bak låta, som har fått navnet «Very full», står bergenserne Erlend O. Nødtvedt og Benedicte Maurseth. Til NRK forteller de at Marvel hadde en spesifikk bestilling:

– De bestilte en tradisjonell drikkevise som skulle brukes i deres fiktive univers, som Loki, i Tom Hiddlestons skikkelse, skulle synge på norsk.

Den britiske skuespilleren Tom Hiddleston, også kjent fra TV-seriene Wallander og The Night Manager, synger altså drikkevisa på norsk i serien.

Erlend Nødtvedt sier at han ble imponert over den norske uttalelsen til Hiddleston.

Klassisk folkevismotiv

Sangen som opprinnelig het «Jeg saler min ganger» er nå å finne på tiende plass på Billboards World Digital Song Sales-liste.

Ifølge Nødtvedt handler sangen om å reise:

– Den har et klassisk folkevisemotiv, og handler om en som reiser rundt jordkloden mens den andre sitter hjemme og venter. Litt som Solveigs sang fra Ibsens Peer Gynt, sier han til NRK.

Personvernpolicy