– Pippi Langstrømpe har ødelagt kjærlighetslivet mitt

<p>Rollen som Pippi Langstrømpe har påvirket Ingrid Nilssons liv negativt sier hun til Sveriges Radio.  Her fra da hun fikk utdelt Nordens språkpris i 2019.</p>
Rollen som Pippi Langstrømpe har påvirket Ingrid Nilssons liv negativt sier hun til Sveriges Radio.  Her fra da hun fikk utdelt Nordens språkpris i 2019. Foto: Berit Roald / NTB

Å være barnestjerne har hatt stor innvirkning på Ingrid Nilssons liv.

Den svenske skuespilleren Inger Nilsson, mest kjent for å spille den folkekjære karakteren Pippi Langstrømpe, var i helgen åpenhjertig om hvordan rollen har påvirket livet hennes på Sveriges radios sommerprat.

Det var Aftonbladet som først omtalte saken.

Den nå 62 år gamle skuespilleren forteller at da hun var ferdig med skuespillerutdannelsen og skulle søke jobb forbandt alle henne med karakteren hun gjorde som barn. Det var grunnen til at hun fikk avslag på nesten alle jobbene hun søkte på, mener hun.

Har forfulgt henne hele livet

Rollen som Pippi forfulgte henne på flere vis.

Nilsson forteller til Sveriges Radio at da hun en gang skulle åpne en bankkonto og sette inn pengene sine, utbrøt hun som satt i kassen høyt og tydelig foran hele banken: «men jeg trodde du var rik og hadde en sekk full av penger».

Også på legevakten møtte Nilsson motstand da hun skulle inn å ta bort en stor flis i fingeren:

– Jeg hadde så vondt og begynte å gråte. Men da fikk jeg bare beskjed om at Pippi gråter ikke. Da skrek jeg tilbake «Jeg gråter», sier hun i intervjuet.

Til og med i sin mammas begravelse fikk hun ikke være i fred. Utenfor kirken kom det nemlig en mann bort til henne og spurte om å få en autograf til barnebarnet sitt.

– Ingen hit på ekteskapsmarkedet å ha vært barnestjerne

I dag er Inger Nilsson singel og bor i Stockholm. Rollen som Pippi har gjort det vanskelig å ha både venner, kolleger og potensielle ektemenn.

– Det er ingen hit på ekteskapsmarkedet å ha vært barnestjerne, eller i det hele tatt kjendis. Og dessuten - jo eldre man blir desto færre bra menn er det igjen. I alle fall menn som kan se bort fra alt dette med kjendiseri, for det må man når det gjelder meg, sier hun.

Hun har derimot ikke gitt opp håpet, og mener at skjer det så skjer det.

Personvernpolicy