Prinsesse Sofia om jobben på sykehuset: – En helt enestående opplevelse

Prinsesse Sofia slik vi er vant til å se henne, på slottet i Stockholm.
Prinsesse Sofia slik vi er vant til å se henne, på slottet i Stockholm. Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna

I april begynte svenske prinsesse Sofia i ny jobb som pleieassistent på Sophiahemmet i Stockholm. Nå sier hun at hun trives så godt at hun vil fortsette.

Prinsesse Sofia (35) begynte i jobben som pleieassistent for å avlaste de andre sykepleierne på sykehuset under coronakrisen.

På torsdag holdt hun en tale for studentene ved skolen som er tilknyttet sykehuset, Sophiahemmet Högskole.

Hun holdt talen i anledning at mange av studentene ved skolen nå er ferdig med studiene og skal ut i jobb.

– De siste månedene har vært tøffe for veldig mange, ikke minst for de som jobber i helsevesenet. Det har vært behov for så mye hjelp som mulig, og jeg vet at flere av dere har gått inn og bidratt i forskjellige deler av helsesektoren. Jeg fikk selv en mulighet til å komme inn og jobbe på Sophiahemmet, og gjør det fortsatt. Faktisk sammen med noen av dere, sier hun.

Les også: Prinsesse Sofia: – Det har vært vanskelig

Fortsetter etter sommerferien

Prinsessen forteller at hun ble veldig imponert over alle de hardtarbeidende sykepleierne som jobber på sykehuset.

– Etter å ha sett helsevesenet innenfra på denne måten og etter å ha møtt pasienter og sett trygge, velutdannede sykepleiere «in action», er det sjelden jeg har blitt så imponert.

(Saken fortsetter under)

Snart begynner sommerferien for den svenske kongefamilien, men i talen avslører prinsessen at hun kommer til å fortsette i jobben til høsten.

– Det har vært en helt enestående opplevelse som jeg absolutt ikke vil skal ta slutt. Til høsten venter det nye utfordringer, og det kommer til å være behov for oss alle, sier hun.

Prins Carl Philip jobber i forsvaret

I slutten av mai avslørte det svenske kongehuset at også mannen til prinsesse Sofia, prins Carl Philip (41), ville hjelpe til under coronakrisen i Sverige.

Siden midten av mai har han jobbet som reserveoffiser i det svenske forsvaret.

– Prinsen jobber som leder ved Operasjonskommandos operasjonelle kommandosenter, der han koordinerer operasjoner for alle kampstyrker. Fra kommandosenteret leder og koordinerer han også det svenske forsvarets støtte til samfunnet i anledning covid-19-pandemien, skrev kongehuset om hans nye jobb på Instagram.

Les også: Sveriges prinsepar bryter med TV-profil etter sexskandale


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært