Bryan Adams raser mot «flaggermus-spisende» drittsekker

<p>Den kanadiske artisten Bryan Adams måtte avlyse flere konserter på grunn av pandemien.</p>
Den kanadiske artisten Bryan Adams måtte avlyse flere konserter på grunn av pandemien. Foto: Sean Kilpatrick/AP

Den kanadiske sangeren ga mennesker som spiser flaggermus skylden for at han måtte avlyse konsertene sine. Nå blir han anklaget for rasisme.

Bryan Adams (60) er spesielt kjent for hits som «Summer of ‘69» og «Heaven». Han skulle egentlig holde flere konserter på Royal Albert Hall i London fremover, men konsertene ble avlyst på grunn av coronapandemien.

Adams er selv veganer, og i et nytt innlegg på Instagram går han hardt ut mot det han kaller «grådige jævler» på våtmarkedene i Kina.

Les også: Bryan Adams avlyser i Norge og Danmark

– I kveld skulle være begynnelsen på en rekke konserter på Royal Albert Hall, men takket være noen flaggermus-spisere, dyreselgere på våtmarkeder, og grådige virusskapende drittsekker, står hele verden på vent. For ikke å nevne de tusener av menneskene som har blitt rammet eller dødd av viruset. Min beskjed til dem annet enn «takk skal du faen meg ha», er å bli veganer, skriver han i innlegget.

(Saken fortsetter under)

Får sterk kritikk

Ikke overraskende har det hissige innlegget fått mange negative reaksjoner. Flere forskere har hevdet at coronaviruset stammer fra flaggermus, men dette er ikke avklart enda.

I februar pekte kinesiske forskere på at viruset kan ha spredd seg via skjelldyret pangolin.

Bryan Adams la også ut det rasende innlegget på Twitter, og nå får han sterk kritikk fra flere brukere som mener at innlegget var rasistisk.

– Bryan Adams’ rasistiske tirade har ligget ute i ti timer nå. Skaden er gjort, skriver en Twitter-bruker.

– Denne Twitter-meldingen fra Bryan Adams er sint, stigmatiserende, hatefull og vitenskapelig feil. Jeg skjønner at folk er frustrerte, men denne typen aggressive uttalelser fra et forbilde hjelper ingen, skriver en annen.

Mener innlegget ble mistolket

Lederen av organisasjonen Chinese Canadian National Council for Social Justice, Amy Go, kaller innlegget rasistisk og uansvarlig.

– Folk ser opp til offentlige personer. Han er ansett som et idol av så mange. Det rettferdiggjør rasisme mot kinesere. Dette er så uansvarlig og rasistisk, sier hun til kanadiske CBC.

Les også: Asiatiske stjerner sier de har blitt utsatt for «corona-rasisme»

Enkelte forsvarer imidlertid artisten og sier at han antageligvis prøvde å påpeke at man ikke bør spise ville dyr.

– Bryan er ikke rasist og jeg skulle ønske at folk ikke dro frem «rasistkortet» hele tiden. Han angriper de som spiser og misbruker disse stakkars dyrene, skriver en annen Twitter-bruker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært