Nils Ingar Aadne om natten kjæresten døde: – Helt surrealistisk

Nils Ingar Aadne og Ida Eide under Idrettsgallaen i 2017.
Nils Ingar Aadne og Ida Eide under Idrettsgallaen i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

For to år siden døde langrennsløperen Ida Eide (30). Nå forteller komikeren Nils Ingar Aadne om det siste dramatiske døgnet med henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september 2018 døde den tidligere langrennsløperen Ida Eide etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim.

Hun var samboer med komikeren Nils Ingar Aadne (37), og i en ny episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden» med programleder Ida Fladen forteller han om dagen han fikk vite at hun hadde havnet på sykehus.

Les også: Ida Eide begravet i Lidar kirke

Det var moren til Eide som først ringte ham og sa at Eide hadde blitt fløyet til Ullevål sykehus på grunn av hjertestans. Aadne fortet seg til sykehuset, hvor kjæresten lå på et rom alene koblet til maskiner.

Skjønte hvor alvorlig det var

– Det var ekstremt tøft, og det bildet har jeg veldig klart i hodet når jeg forteller om det nå. Det kommer jeg nok til å ha hele livet. Når man går inn der så skjønner man at det er alvorlig, og det er vondt, sier han.

Videre forteller Aadne at han er en rasjonell person i kriser, og at han ikke tenkte at Ida kom til å dø. Sykehuset anbefalte han og familien å gå hjem og få litt søvn, men den natten fikk han vite at situasjonen var dramatisk forverret.

– Det var en helt surrealistisk og uvirkelig opplevelse. Jeg skjønte jo på legen at det var veldig alvorlig. I ettertid så skjønner jeg jo at han i telefonsamtalen visste hvordan dette gikk, sier han i podkast-episoden.

Den natten ble Ida holdt kunstig i live for at Aadne og familien skulle få tatt farvel. Måneden etter fortalte komikeren til VG at han nesten ikke klarte å se fremover den første tiden etter hennes død.

Måtte komme seg videre

– Jeg hadde problemer med å vite hva jeg skulle samme kveld. Hva som var programmet i morgen. Det var umulig å se fram i det hele tatt, sa han.

Etter det største sjokket hadde lagt seg skjønte Aadne at han ikke kunne grave seg ned til tross for alt som hadde skjedd.

Les også: Aadne om samboerens bortgang: – Setter deg helt ut av spill

– Jeg skjønte ganske fort at jeg ikke kunne sette alt opp mot at Ida var borte fordi hvis man gjør det, er det ingenting igjen. Man kan tenke at det betyr ingenting å gå på scenen nå eller å gå på et skirenn og trene med den gjengen nå, men det kan man ikke gjøre for da er det ikke noe igjen, sier han i podkast-episoden.