Kongefamilien tar forholdsregler mot coronaviruset

VIDEO:

Stadig flere rammes av det mye omtalte coronaviruset. Nå tar også kongefamilien forholdsregler for å bidra til å redusere smitten. 

Kongefamilien pleier til vanlig å reise landet rundt og håndhilse på nye mennesker hver dag. Det blir det slutt på nå som coronaviruset er i omløp.

Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef på slottet, sier at kongefamilien kommer til å unngå håndhilsning på fremtidige offisielle arrangementer.

Les også: Durek Verrett får kritikk for råd mot coronasmitte

– Vi følger myndighetenes råd og anbefalinger, og ønsker å bidra til å begrense spredningen av viruset. I tillegg til god håndhygiene har vi vurdert det slik at vi skal unngå å håndhilse, for å bidra til å redusere smitte, sier han til ABC Nyheter.

Foto: Kongeparet var nylig på statsbesøk i Jordan. Ingen av de offisielle arrangementene deres har blitt avlyst så langt. / Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Kongeparet var nylig på statsbesøk i Jordan. Ingen av de offisielle arrangementene deres har blitt avlyst så langt. / Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Kong Harald (83) og dronning Sonja (82) var nylig på statsbesøk i Jordan, og på kongehusets nettsider kan man se at de skal delta på flere arrangementer de kommende dagene.

Ifølge Gjeruldsen er det foreløpig ingen forandringer i disse planene.

– Per nå foreligger det ingen endringer av programmet, sier han.

Les også: Kongefamilien dropper Holmenkollen Skifestival

Kronprins Haakon er også satt opp på flere offisielle arrangementer de neste dagene.

Mandag fortalte han til NTB at han og kronprinsessen også begrenser håndhilsning i tiden fremover.

– Man må konse litt for å få det til. Men det finnes mange andre gode måter å hilse på, så det går nok bra, sa han.

– Vi treffer veldig mange mennesker, så vi tenker at det er en fin måte å ta vare på risikogruppene som ikke skal få smitten. Det er målsettingen, la han til.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden