Ny katastrofefilm fra skaperne av Bølgen og Skjelvet

<p>Den nye spenningsfilmen skal handle om oljeproduksjonen i Nordsjøen og de voldsomme naturkreftene som skjuler seg i dypet. Illustrasjon: Fantefilm.</p>
Den nye spenningsfilmen skal handle om oljeproduksjonen i Nordsjøen og de voldsomme naturkreftene som skjuler seg i dypet. Illustrasjon: Fantefilm.

Den nye spenningsfilmen skal handle om oljeproduksjonen i Nordsjøen og de voldsomme naturkreftene som skjuler seg i dypet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Nordsjøen» er navnet på den tredje katastrofefilmen til skaperne av suksessfilmene «Bølgen» og «Skjelvet». Det går fram av en pressemelding fra Fantefilm onsdag.

I bildematerialet som er vedlagt pressemeldingen (se øverst) kan man se flere plattformer i Nordsjøen som står i brann og delvis har rast sammen eller kollapset. Det brenner også på sjøen rundt.

«Den største katastrofen ligger foran oss», heter det på plakaten.

– Har vi gjennom 50 år med oljeboring opparbeidet oss nok kunnskap til å forberede oss på de voldsomme naturkreftene i dypet, spør Martin Sundland, produsent i Fantefilm Fiksjon i pressemeldingen til filmen de selv omtaler som en ny stor og spektakulær spenningsfilm.

Illustrasjonsfoto: Fantefilm.
Illustrasjonsfoto: Fantefilm.

590.000 nordmenn så den forrige katastrofefilmen til Fantefilm i 2018. Filmen «Skjelvet», som handler om at Oslo blir fullstendig ødelagt i et voldsomt jordskjelv, ga inntekter på hele 92,7 millioner kroner.

Les også: Realistisk 4D under visning av «Skjelvet»

Lover at det blir spektakulært

Fantefilm holder foreløpig kortene tett hva handlingen i den nye filmen angår, men at det skal gå heftig for seg synes klart.

– Spørsmålet er hvor lenge oljeeventyret vårt vil vare, og ikke minst hvordan det vil ende. Om vi kommer til å sette en sluttdato, eller om naturen vil gjøre det for oss, sier Martin Sundland, produsent i Fantefilm Fiksjon.

Han sier videre at den teknologiske utviklingen innenfor filmproduksjon gjør at de nå kan fortelle historier de tidligere bare kunne drømme om.

– Vi gleder oss til å presentere en ny storslagen og dramatisk kinoopplevelse for det norske folk, avslutter han.

VIDEO: Se traileren til «Bølgen» her:

Premiere i 2021

Som i de to foregående katastrofefilmene er det Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad som står for manus.

– Kjærligheten til den klassiske actionfilmen og den storslåtte spenningsfilmen sitter i ryggraden hos alle oss i Fantefilm. Derfor er det helt fantastisk å kunne skrive en slik film hvor vi tar utgangspunkt i både norsk natur og norsk virkelighet. Forfatterhjertene våre ligger både i det å leke oss med det spennende «hva om-scenariet» og i å skildre vanlige mennesker som settes på store prøver. Vi gleder oss også til å jobbe med regissør John Andreas Andersen igjen, og vet at han kommer til å gjøre manuset vårt om til en medrivende og spektakulær filmopplevelse, sier Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg i pressemeldingen.

Planlagt premiere for Nordsjøen er høsten 2021.

Les også: Her jevner kjempeskjelvet Ekebergparken med jorden

VIDEO: Se traileren til «Skjelvet» her:

Personvernpolicy