Kjemper mot kreften for tredje gang:Olivia Newton-John vil ikke vite hvor lenge hun har igjen å leve

Olivia Newton-John er takknemlig for hver dag hun har å leve, nå som hun kjemper mot kreften for tredje gang.
Olivia Newton-John er takknemlig for hver dag hun har å leve, nå som hun kjemper mot kreften for tredje gang. Foto: Robyn Beck / AFP

– Jeg er så heldig at jeg, etter å ha vært igjennom dette tre ganger, fremdeles er her, sier Grease-stjernen Olivia Newton-John.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 70 år gamle sangeren og skuespilleren, best kjent som Sandy i filmklassikeren Grease fra 1978, forteller i et følelsesladet intervju med 60 Minutes Australia hvordan det er å leve med brystkreft i fjerde stadium.

– Når du får en kreftdiagnose eller en skremmende ærlig diagnose, blir du plutselig gitt en mulighet for en tidsfrist, sier hun under intervjuet med 60 Minutes Australia.

Men spørsmålet om hvor lenge hun har igjen å leve, er noe hun ikke ønsker besvart.

– Hvis noen forteller deg at du har seks måneder igjen å leve, er det sannsynlig at du kommer til å gjøre det, fordi du tror på det, fortsetter Newton-John.

– Så for meg, psykologisk sett, er det bedre å ikke ha noen idé om hva de forventer eller hvor lenge den forrige personen med det du har levde, sier hun til 60 Minutes Australia.

Demper smertene med cannabis

Newton-John har tidligere vært ganske hemmelighetsfull rundt kreften, men har de siste årene blitt mer åpen rundt det.

Grease-stjernen ble for første gang diagnostisert med brystkreft i 1992. Hun fikk på ny samme diagnose mange år senere, i 2013, etter å ha undersøkt en klump hun la merke til i etterkant av en trafikkulykke.

Se video: Olivia Newton-John avviser dødsryktene:

Nå som kreften er tilbake for tredje gang – hun ble diagnostisert i 2017 – forteller hun at hun benytter cannabisolje for å dempe smertene.

– Jeg tror virkelig cannabis har gjort en stor forskjell. For hvis jeg ikke tar dråpene, kan jeg føle smertene, så jeg vet at det fungerer.

Les også: Fjernet 526 tenner fra 7-åring i India

– Hver dag er en gave

I starten av november vil den folkekjære skuespilleren auksjonere bort minneverdige eiendeler som har følgt henne gjennom karrièren, blant annet den flotte skinnjakken hun brukte i Grease-filmen.

Auksjonen vil finne sted i Beverly Hills i California, men den vil også være åpen over nett.

Hun gjør dette etter å ha tatt en pause fra arbeid, med mål om å hjelpe andre kreftrammede. Auksjoninntektene vil gå til sitt eget kreftbehandlingssenter Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre i Melbourne i Australia.

Under intervjuet med 60 Minutes Australia uttrykte hun takknemlighet, tross sykdommen.

– Jeg er så heldig at jeg, etter å ha vært igjennom dette tre ganger, fremdeles er her, Jeg lever med det. Hver dag er en gave, spesielt nå, sier hun.

Les også: Märtha Louise slutter å bruke prinsessetittelen i kommersielle sammenhenger

Se video: Olivia Newton-John selger gården: