Prinsesse Märtha Louise kritiserer Skavlan

<p>Prinsesse Märtha Louise hos Skavlan. Foto: Johan Halsius, TV 2</p>
Prinsesse Märtha Louise hos Skavlan. Foto: Johan Halsius, TV 2 Foto: Skavlan/tv 2 Johan Halsius / TV 2

– Hvordan får vi sannheten fram når et nytt svar er redigert inn til spørsmålet, spør prinsesse Märtha Louise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i forrige uke at prinsesse Märtha Louise gjestet talkshowet Skavlan på TV 2. Der var hun sammen med Shaman Durek, en amerikansk sjaman. De to snakker om samarbeid og hvor grensen mellom overtro og vitenskap går, skriver Dagbladet.

Men søndag reagerer sjamanen på hvordan programmet er klippet. Litt senere deler prinsessen innlegget på sin instagram-profil.

Innlegget består av to deler: et opptak fra studio filmet fra der publikum sitter, og vi kan høre Skavlan intervju sjamanen om Sverige og hvorfor de to ikke skal inn i det svenske markedet, siden Norge og Danmark er to land de skal forsøke seg i. Den neste delen er opptak fra programmet da det ble sendt på TV 2. Der er et svar og et spørsmål om Sverige klippet bort. Altså hopper programmet i redigering fra spørsmål 1 til svar to.

Sammenligner med Sofie

«Se forskjellen i disse to klippene. Hva ble faktisk sagt (i den første videoen), og hva ble sendt på skjermen (swipe). Om det er ok å redigere et nytt svar til et spørsmål, hvordan får vi sannheten fram?» skriver prinsessen på sin post på Instagram.

Kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen skriver i kommentarfeltet under at TV 2 har gått langt i redigeringen.

«Den her var drøy, eller hva @janpetterdahl .... hav av forskjell mellom det opprinnelige og det redigerte svaret. Sofie-saken «all over it»...»

Camilla Harket er en annen som reagerer: «Jättebra @princessmarthalouise att du inte låter det "våsete" svaret från skavlan redaktionen gå oemotsagt!Det är ju pinsamt att dom inte förstår det du säger om att det är uheldig klipping i intervjuet som da gör att det blir något sensations -journalistiskt över det hela!INTE OK,nej!!»

Ikke maktmisbruk

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 forklarer redigeringen med at programmet må passe inn på tid. Og at det første svaret ble klippet bort fordi det ikke handlet om tema for intervjuet.

Gjestene våre vil bestandig ha med mest mulig, men vi er nødt til å prioritere, sier Solbrække til Dagbladet. Hun er uenig i at redigeringen er maktmisbruk, slik Durek påstår. Nyhetsredaktøren viser til at de ikke har endret meningsinnholdet i det som ble sagt.

– Vi ønsket på en ærlig og oppriktig måte vise hans mening. Han har ikke gitt noe tilbakemelding på at det er noe han ikke står for.

Personvernpolicy