Tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik er død

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik er død. Han ble 75 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han døde i natt, i Spania, bekrefter sønnen Svein Arne Haavik overfor VG fredag morgen.

– Han spilte golf så sent som i går, og døde der han ønsket å være, sier sønnen, som legger til at dødsfallet var helt udramatisk.

Knut Haavik var sammen med sin kone Sol da han døde.

Haavik, som var gift for andre gang, etterlater seg datteren Cecilie og sønnene Svein Arne og Knut jr. samt seks barnebarn.

Haavik var nyhetssjef i VG da han i 1978 hoppet av tabloidavisen for å starte Se og Hør. Han var sjefredaktør her fra første utgave i 1978 og til han gikk av i 2004. Kort tid etter oppstarten var Se og Hør vokst til å bli Nordens største ukeblad. Haavik satt i konsernledelsen i Aller.

– Et nei er et kanskje

Den markante og uredde kjendisredaktøren er blitt kritisert for sin og Se og Hørs pågående journalistikk opp mot norske kjendiser. Dette førte til flere rettssaker der bladet ble anklaget for å krenke privatlivets fred. Ifølge Wikipedie har Haavik selv sagt om sin metode at «jeg tok et ja for et ja, og et nei for et kanskje».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra hans tid som leder av nyhetsarbeidet i VG hevdes det også at han sto bak slagordet "I VG kaller vi en spade for en gravemaskin".

Frimurer

Haavik utgav i 2002 boka En ramp i rampelyset som var en ren selvbiografi skrevet like etter hans kones død. Boken fikk god mottagelse i pressen. Hans neste bok kom i 2006, en utradisjonell kriminalroman med tittel Ulven og den røde hane.

Knut Haavik ble i 2005 valgt som medlem av Norsk kulturråd, og satt her fram til 2008. Frimureren satt også som medlem av Mannspanelet i 2007.

Før tiden i oslopressen arbeidet Haavik i Larvik Morgenavis og Sandefjords Blad.