Spilte på Londons tak

50 år siden den aller siste konserten med The Beatles

Video: Det var bokstavelig talt hælene i taket da The Beatles opptrådte for siste gang.

The Beatles' aller siste konsert fant sted på et tak på et forretningsbygg midt i tjukkeste London for 50 år siden: 30. januar 1969.

På formiddagen 30. januar 1969 lød det høy musikk fra taket av et forretningsbygg i London. Trafikken stoppet opp og kaoset ble utløst.

I de neste 30 minuttene ble det holdt en konsert som skulle vise seg å bli en verdensbegivenhet. Det var The Beatles' aller siste opptreden.

I dag er det altså nøyaktig 50 år siden den berømte konserten og vi skal ta lite tilbakeblikk på hva som skjedde.

Get Back

LINKER/Beatleology

«Get Back» er stor kilde for dem som er interessert i The Beatles. Alle lydrullene med opptak fra filmkameraene ble stjålet tidlig på 1970-tallet og dermed kom dette i sirkulasjon blant samlere både på LP og CD.

Fildeling har gjort det mulig for alle å laste ned disse opptakene. En kjapt søk på for eksempel piratebay viser et stort antall treff. Ulovlige opptak, men du verden hvilken historisk interesse det har.

Her er en annen hjemmeside som har tatt for seg alle opptakene fra januar 1969: Den gir bakgrunnen for hver sang de spilte inn med linker til blant annet YouTube. Interessant lesning for enhver beatleologist.

Er du virkelig nerd? « Recording The Beatles» tar for seg alt opptaksutstyret de brukte for å lage platene sine. 700 sider med teknisk dokumentasjon og flotte bilder.

Allerede 2. januar 1969 hadde Paul McCartney samlet troppene til det som skulle bli en av de vanskeligste periodene til bandet. Prosjektet het «Get Back», og her skulle det lages ny musikk i det nye året.

3 Savile Row, London, åstedet for den aller siste konserten med The Beatles, den 30. januar 1969. Foto: Wikimedia Commons.
3 Savile Row, London, åstedet for den aller siste konserten med The Beatles, den 30. januar 1969. Foto: Wikimedia Commons.

Ideen var ikke helt borte vekk. Tanken var at de skulle skrive og øve inn nye sanger i studio. Det hele skulle munne ut i en konsert, et slags comeback - et «Get Back». Alt skulle filmes og dokumenteres og verden skulle få se et revitalisert Beatles - nakent og enkelt. «As nature intended», som Paul McCartney formulerte det.

Everybody had a hard year

Drivkraften bak «Get Back»-prosjektet var Paul McCartney. Han hadde, gjennom Apple Films hyret inn et helt filmcrew med regissør Michael Lindsey-Hogg i spissen og filmingen startet i Twickenham Filmstudios nord i London.

Det viste seg ganske snart at et stort og kaldt filmstudio ikke var den helt rette rammen for å få resten av gruppa i stemning. John Lennon virket rett og slett uinteressert. Grunnene var nok flere. Han hadde funnet Yoko og de var uadskillelige. Dette irriterte de andre, og når hun i tillegg blandet seg inn musikalsk, var begeret nådd ...

En annen sak var at han følte at Paul dominerte vel mye. Det var nesten som de andre ble backingbandet hans.

De startet opptakene allerede fra morgenen av og som Lennon uttrykte det: «Du kan ikke lage musikk klokka ni om morgenen med et filmcrew rundt ørene som filmer deg hele tiden ...».

Les også: Beatles-legenden John Lennon får nytt minnefrimerke

I, me, mine

George Harrison hadde hele vinteren søkt andre miljøer. Sammen med Bob Dylan og The Band hadde han opplevd gode tider. Han hadde også utviklet seg som komponist og hadde laget et knippe solide sanger. Det var bare smertefullt å komme tilbake til London og «the winter of discontent».

Alle var opptatt av seg og sitt og ingen var interessert i å spille inn låtene hans. Han ble stadig «plukket på» av en sjefete Paul McCartney som skulle vise han hvordan han skulle spille. Sånt blir det krangling av.

Ringo prøvde så godt han kunne å holde humøret oppe, men vi ser det på filmopptakene: Det er ingen lykkelig trommeslager som holder takten i bandet.

Det gikk som det måtte gå: Etter 14 dager hadde George Harrison fått nok. Det som utløser det hele, er at Lennon fullstendig ignorerer låtene hans. Sologitaristen i The Beatles forlater Twickenham og erklærer at han slutter i gruppen.

(Saken fortsetter under videoen)

Video: Tok mastergrad i The Beatles:

Les også: Den femte Beatle er død

Magiske Alex

Harrisons avgang utløser et krisemøte. Lennon spør om de ikke kan få Clapton til å erstatte Harrison, men ideen blir ignorert av de andre. De bestemmer seg likevel for å forlate Twickenham og fortsette i det nye studioet i Apple-bygningen i Savile Row nummer 3.

The Beatles var som magneter på merkelige mennesker. Den merkeligste av dem alle var muligens «Magic Alex». Alex Mardas var greker og ansatt som sjef i Apple Electronics. Han skulle bygge et nytt og fantastisk studio til bandet. Det skulle ha 72 spor (mot datidens åtte spor), usynlige lydskillevegger og alskens nye moderne oppfinnelser. Naive som de var, trodde de at Alex kunne utføre det umulige.

Studioet som «Magic Alex» bygde i kjelleren av Apple-hovedkvarteret var teknisk sett en katastrofe. De måtte låne gammelt opptaksutstyr fra EMI Studio i Abbey Road for i det hele tatt å kunne fullføre prosjektet. Men det var en fordel: Studioet var, i motsetning til Twickenham, både koselig og intimt.

Den femte Beatle

22. januar var de på plass igjen med ambisjoner om å fullføre prosjektet. George Harrison var overtalt til å bli med igjen, men han kom ikke alene. Harrison hadde gode erfaringer med å trekke inn musikere utenfra. Det hadde fungert godt året før da de kranglet seg gjennom «The Beatles» (eller «White Album» som det kanskje er mest kjent som) og Eric Clapton reddet situasjonen.

Denne gangen var det Billy Preston som fungerte som både katalysator og smøreolje. Billy var en gammel kjenning. De hadde truffet ham så tidlig som i 1962, da han turnerte sammen med Little Richard i Hamburg. På mange måter reddet Billy prosjektet og mange regner ham som den femte Beatle.

Herfra og ut var stemningen mye bedre i studio. De spilte inn en masse låter til det nye albumet og her så også nye låter dagens lys. Sanger som skulle dukke opp på «Abbey Road»-albumet og soloplater langt utover på 70 tallet.

Les også: John Lennons drapsmann nektet løslatelse for tiende gang

«The Long And Winding Road»

Det ble etter hvert klart at det ikke ble noe av den store konserten. Det hadde vært snakk om både et stort amfi i Hellas, Roundhouse i London og en stor luksusdamper. Lennon hadde, i et anfall av galgenhumor, foreslått at de like gjerne kunne legge konserten til et galehus.

Da var det en som foreslo: «Hvorfor kan vi ikke holde konserten på taket? Det er bare å strekke kabler og sette opp mikrofoner og instrumenter». George Harrison, som var mest mot konserten, var med på notene: «OK, jeg skal spille på showet deres!».

«Get Back»

Den aller siste konserten til The Beatles, 30. januar 1969, i anledning filmen Let It Be.
Den aller siste konserten til The Beatles, 30. januar 1969, i anledning filmen Let It Be.

30. januar 1969 var en kjølig dag i London. Det blåste på toppen av Savile Row nummer 3. Teknikere hadde båret opp trommer og forsterkere. Mikrofoner og stativer var rigget, og alt var på plass for det som skulle bli den aller siste konserten med The Beatles.

Turen fra kjelleren og opp til dagslyset på toppen var ikke slik som konsertene fire år tidligere. Ingen hylende fans og masende presse. Her var bare trafikkstøy fra gaten under. Noen av de nærmeste vennene deres og bekjente var invitert - rundt 20 mennesker.

The Beatles rigget seg til med gitarer og trommer, og Billy Preston satt klar ved pianoet. Så begynte de å spille.

«Get Back», en artig countryrocker med litt tvetydig tekst, slo an tonen. Umiddelbart stoppet trafikken opp i gaten under. Folk løp på kryss og tvers for å få med seg hva som skjedde. Gamle menn klatret opp stiger langs husvegger for å komme seg opp på nærmeste tak og jenter nede på gaten kikket opp mot taket der lyden kom fra. Det ble fort klart at det var The Beatles som spilte.

Låtene fungerte: «Get Back», «I've Got A Feeling», «Dig A Pony» og «Don't Let Me Down» ble fremført med fynd og klem. Ringo, i rød regnjakke, smilte fornøyd og opplevde at det fungerte. Alle gjorde jobben sin og filmcrewet fikk sine bilder og lydmennene i kjelleren sine lydopptak. Den lille skaren av publikum jublet. Det var en kort og magisk stund.

(Saken fortsetter under videoen)

Video: Ukjente Beatles-bilder vises fram:

I've got a feeling

Noen hadde ringt politiet. Bråket hadde stoppet trafikken og det heller snobbete miljøet i Savile Row hadde sett seg lei på trafikkork og kaos. Alle innså at dette kunne bli en fantastisk slutt på filmen: The Beatles arrestert og ført bort av politiet på grunn av en konsert!

Men slik ble det ikke. Politimennene banket forsiktig på døren og spurte om de kunne avslutte konserten. De spilte et par låter til og avsluttet med en forrykende versjon av «Get Back», hvor Paul på slutten improviserte rundt dette med politi og arrestasjon.

Da siste tone klinger ut avslutter Lennon med disse ordene: «I'd like to thank you on behalf of the group and ourselves and I hope we passed the audition». Seansen var over og The Beatles skulle aldri mer spille for et publikum.

Les også: McCartney holdt «hemmelig» konsert på The Cavern i Liverpool

Spector

Det gikk lang tid før noen orket å se eller høre på materialet de hadde spilt inn.
Produsent Glyn Johns fikk i oppgave å mikse låtene. Han leverte masteren til LP-en «Get Back» som aldri ble offentlig utgitt.

Høsten 1969 overlot John Lennon tapene til produsenten Phil Spector, kjent for sin «Wall of Sound». Spector gikk løs på opptakene med hammer og meisel. Han fikk arrangert låtene for blås, kor og stryk. En av låtene ble spilt inn på nytt, og Ringo måtte legge på nye trommer her og der.

Resultatet ble albumet «Let It Be». Her er resultatet polert og pyntet på etter alle kunstens regler. Det var sangen «The Long And Winding Road» som skapte størst reaksjon innen gruppa. Da McCartney hørte resultatet forlangte han koret fjernet og stryk og blås mikset ned i volum. Men ingen ville høre på han. For første gang opplevde McCartney at han mistet den kunsteriske kontrollen over sine egne sanger.

On our way home

Det hele toppet seg da det nærmet seg utgivelsesdato for filmen og albumet. McCartney hadde fått satt utgivelsesdato til sin nye soloplate til 10. april 1970. De andre ville at han skulle flytte den til senere, men McCartney nektet. Det ble bråk og det hele endte med at han kjeppjaget Ringo som var sendt ut av de andre for å megle.

I mai 1970 kom «Let It Be»-filmen og plata. Den gikk verden over, og mottagelsen var blandet. Her fikk man se gruppa spille, diskutere og krangle. Her var det både god musikk og ustrukturert jamming. Høydepunktet var nok konserten på taket og noen av studioopptakene som viser gruppa fra sin absolutt beste side. Plata ble gruppas siste skikkelige utgivelse.

«Let It Be... Naked»

I 2003 ble «Let It Be» mikset på nytt. Her ble Spectors arrangementer lagt til side. Tanken fra EMI var å føre opptakene tilbake til utgangspunktet - nakent og upolert. Men klarte de å gjøre det bedre? Meningene om det er delte. Men en kan høre flere av sangene som de originalt var ment og det er mer enn interessant.

I dag kom også nyheten om at en ny versjon av Let It Be er under planlegging. Det er den kjente newzealandske regissøren Peter Jackson som skal regissere filmen.

Jackson har fått tilgang på 55 timer med tidligere ikke offentlige filmopptak av The Beatles i studio, filmet mellom 2. januar og 31. januar 1969.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring fremstilles for fengsling06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:56 Rajapaksa erklærer valgseier på Sri Lanka05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Tidligere E-sjef: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49 Gressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02 Høy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00 35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40 Serbias president innlagt på sykehus09:30 Verdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17 Ni år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08 27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43 Hitlers eiendeler auksjoneres bort08:21 Mistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56 Israelske luftangrep mot Gazastripen06:50 Frode Berg et steg nærmere hjemreise06:20 Krimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19 Fem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01 Fortsatt mange branner i Australia06:00 Dette skjer i dag05:39 Dette skjedde i natt05:17 Ni år gammel gutt savnet i Oslo04:28 Tenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22 Lovende start for Hovland og Ventura i Mexico03:37 Trump benåder to soldater02:59 Sterke reaksjoner mot TV 2s Tonning Riise-episode02:43 Siktet skoleskytter i California er død02:30 Bolivia utviser cubanere og Venezuelas diplomater01:33 Mann til sykehus etter trafikkulykke i Moss00:54 Dansk mann pågrepet etter drap i Malmö00:53 Politiet ønsker tips etter voldtekt i Stavanger00:24 Prins Andrew: Dårlig dømmekraft å fortsette vennskapet med Epstein00:11 Frode Berg i Facebook-video: – Det har vært tøft og ventetida lang22:49 Sverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania22:08 Kvinne funnet drept i Florø22:04 Frode Berg i Facebook-video: – Det har vært tøft og ventetida lang21:51 Anita Berg: – Kjempegodt å høre stemmen hans21:39 15-åring uten armer og bein brutalt behandlet av politiet i video21:13 Veksel-spøkelset: Kronestykket kan forsvinne20:59 Demokratene vurderer å se på Trumps tvitring i riksrettssaken20:46 Over 6.000 bedrifter i Norge har gått konkurs det siste året20:35 Mystisk stein i Odda avslører dato for «Ragnarok»19:51 Historisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein19:51 Sørloth-dobbel etter hasteinnhopp mot Færøyene
Siste nytt
07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring fremstilles for fengsling06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:56VerdenRajapaksa erklærer valgseier på Sri Lanka05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29VerdenNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeTidligere E-sjef: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49SportGressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02PolitikkHøy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00Sport35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40VerdenSerbias president innlagt på sykehus09:30SportVerdenscupfinalen i hopp avsluttes i Vikersund i 202009:17NorgeNi år gammel gutt var savnet i Oslo – har kommet til rette09:08Norge27 år gammel mann fra Øst-Europa siktet for drap i Florø08:43VerdenHitlers eiendeler auksjoneres bort08:21NorgeMistenkt for bibliotekbrann i Larvik ble ved en feil løslatt i forrige uke06:56VerdenIsraelske luftangrep mot Gazastripen06:50NorgeFrode Berg et steg nærmere hjemreise06:20NorgeKrimkommentator kritisk til politiets informasjonsflyt06:19VerdenFem Morales-tilhengere drept i sammenstøt i Bolivia06:01VerdenFortsatt mange branner i Australia06:00NorgeDette skjer i dag05:39NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeNi år gammel gutt savnet i Oslo04:28NorgeTenåringer til sykehus etter trafikkulykke i Bergen04:22SportLovende start for Hovland og Ventura i Mexico03:37VerdenTrump benåder to soldater02:59NorgeSterke reaksjoner mot TV 2s Tonning Riise-episode02:43VerdenSiktet skoleskytter i California er død02:30VerdenBolivia utviser cubanere og Venezuelas diplomater01:33NorgeMann til sykehus etter trafikkulykke i Moss00:54VerdenDansk mann pågrepet etter drap i Malmö00:53NorgePolitiet ønsker tips etter voldtekt i Stavanger00:24VerdenPrins Andrew: Dårlig dømmekraft å fortsette vennskapet med Epstein00:11NorgeFrode Berg i Facebook-video: – Det har vært tøft og ventetida lang22:49SportSverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania22:08NorgeKvinne funnet drept i Florø22:04NorgeFrode Berg i Facebook-video: – Det har vært tøft og ventetida lang21:51NorgeAnita Berg: – Kjempegodt å høre stemmen hans21:39Verden15-åring uten armer og bein brutalt behandlet av politiet i video21:13PengerVeksel-spøkelset: Kronestykket kan forsvinne20:59VerdenDemokratene vurderer å se på Trumps tvitring i riksrettssaken20:46PengerOver 6.000 bedrifter i Norge har gått konkurs det siste året20:35NorgeMystisk stein i Odda avslører dato for «Ragnarok»19:51SportHistorisk kveld for Finland – til EM etter seier over Liechtenstein19:51SportSørloth-dobbel etter hasteinnhopp mot Færøyene
Populært