Spilte på Londons tak

50 år siden den aller siste konserten med The Beatles

Video: Det var bokstavelig talt hælene i taket da The Beatles opptrådte for siste gang.

The Beatles' aller siste konsert fant sted på et tak på et forretningsbygg midt i tjukkeste London for 50 år siden: 30. januar 1969.

På formiddagen 30. januar 1969 lød det høy musikk fra taket av et forretningsbygg i London. Trafikken stoppet opp og kaoset ble utløst.

I de neste 30 minuttene ble det holdt en konsert som skulle vise seg å bli en verdensbegivenhet. Det var The Beatles' aller siste opptreden.

I dag er det altså nøyaktig 50 år siden den berømte konserten og vi skal ta lite tilbakeblikk på hva som skjedde.

Get Back

LINKER/Beatleology

«Get Back» er stor kilde for dem som er interessert i The Beatles. Alle lydrullene med opptak fra filmkameraene ble stjålet tidlig på 1970-tallet og dermed kom dette i sirkulasjon blant samlere både på LP og CD.

Fildeling har gjort det mulig for alle å laste ned disse opptakene. En kjapt søk på for eksempel piratebay viser et stort antall treff. Ulovlige opptak, men du verden hvilken historisk interesse det har.

Her er en annen hjemmeside som har tatt for seg alle opptakene fra januar 1969: Den gir bakgrunnen for hver sang de spilte inn med linker til blant annet YouTube. Interessant lesning for enhver beatleologist.

Er du virkelig nerd? « Recording The Beatles» tar for seg alt opptaksutstyret de brukte for å lage platene sine. 700 sider med teknisk dokumentasjon og flotte bilder.

Allerede 2. januar 1969 hadde Paul McCartney samlet troppene til det som skulle bli en av de vanskeligste periodene til bandet. Prosjektet het «Get Back», og her skulle det lages ny musikk i det nye året.

3 Savile Row, London, åstedet for den aller siste konserten med The Beatles, den 30. januar 1969. Foto: Wikimedia Commons.
3 Savile Row, London, åstedet for den aller siste konserten med The Beatles, den 30. januar 1969. Foto: Wikimedia Commons.

Ideen var ikke helt borte vekk. Tanken var at de skulle skrive og øve inn nye sanger i studio. Det hele skulle munne ut i en konsert, et slags comeback - et «Get Back». Alt skulle filmes og dokumenteres og verden skulle få se et revitalisert Beatles - nakent og enkelt. «As nature intended», som Paul McCartney formulerte det.

Everybody had a hard year

Drivkraften bak «Get Back»-prosjektet var Paul McCartney. Han hadde, gjennom Apple Films hyret inn et helt filmcrew med regissør Michael Lindsey-Hogg i spissen og filmingen startet i Twickenham Filmstudios nord i London.

Det viste seg ganske snart at et stort og kaldt filmstudio ikke var den helt rette rammen for å få resten av gruppa i stemning. John Lennon virket rett og slett uinteressert. Grunnene var nok flere. Han hadde funnet Yoko og de var uadskillelige. Dette irriterte de andre, og når hun i tillegg blandet seg inn musikalsk, var begeret nådd ...

En annen sak var at han følte at Paul dominerte vel mye. Det var nesten som de andre ble backingbandet hans.

De startet opptakene allerede fra morgenen av og som Lennon uttrykte det: «Du kan ikke lage musikk klokka ni om morgenen med et filmcrew rundt ørene som filmer deg hele tiden ...».

Les også: Beatles-legenden John Lennon får nytt minnefrimerke

I, me, mine

George Harrison hadde hele vinteren søkt andre miljøer. Sammen med Bob Dylan og The Band hadde han opplevd gode tider. Han hadde også utviklet seg som komponist og hadde laget et knippe solide sanger. Det var bare smertefullt å komme tilbake til London og «the winter of discontent».

Alle var opptatt av seg og sitt og ingen var interessert i å spille inn låtene hans. Han ble stadig «plukket på» av en sjefete Paul McCartney som skulle vise han hvordan han skulle spille. Sånt blir det krangling av.

Ringo prøvde så godt han kunne å holde humøret oppe, men vi ser det på filmopptakene: Det er ingen lykkelig trommeslager som holder takten i bandet.

Det gikk som det måtte gå: Etter 14 dager hadde George Harrison fått nok. Det som utløser det hele, er at Lennon fullstendig ignorerer låtene hans. Sologitaristen i The Beatles forlater Twickenham og erklærer at han slutter i gruppen.

(Saken fortsetter under videoen)

Video: Tok mastergrad i The Beatles:

Les også: Den femte Beatle er død

Magiske Alex

Harrisons avgang utløser et krisemøte. Lennon spør om de ikke kan få Clapton til å erstatte Harrison, men ideen blir ignorert av de andre. De bestemmer seg likevel for å forlate Twickenham og fortsette i det nye studioet i Apple-bygningen i Savile Row nummer 3.

The Beatles var som magneter på merkelige mennesker. Den merkeligste av dem alle var muligens «Magic Alex». Alex Mardas var greker og ansatt som sjef i Apple Electronics. Han skulle bygge et nytt og fantastisk studio til bandet. Det skulle ha 72 spor (mot datidens åtte spor), usynlige lydskillevegger og alskens nye moderne oppfinnelser. Naive som de var, trodde de at Alex kunne utføre det umulige.

Studioet som «Magic Alex» bygde i kjelleren av Apple-hovedkvarteret var teknisk sett en katastrofe. De måtte låne gammelt opptaksutstyr fra EMI Studio i Abbey Road for i det hele tatt å kunne fullføre prosjektet. Men det var en fordel: Studioet var, i motsetning til Twickenham, både koselig og intimt.

Den femte Beatle

22. januar var de på plass igjen med ambisjoner om å fullføre prosjektet. George Harrison var overtalt til å bli med igjen, men han kom ikke alene. Harrison hadde gode erfaringer med å trekke inn musikere utenfra. Det hadde fungert godt året før da de kranglet seg gjennom «The Beatles» (eller «White Album» som det kanskje er mest kjent som) og Eric Clapton reddet situasjonen.

Denne gangen var det Billy Preston som fungerte som både katalysator og smøreolje. Billy var en gammel kjenning. De hadde truffet ham så tidlig som i 1962, da han turnerte sammen med Little Richard i Hamburg. På mange måter reddet Billy prosjektet og mange regner ham som den femte Beatle.

Herfra og ut var stemningen mye bedre i studio. De spilte inn en masse låter til det nye albumet og her så også nye låter dagens lys. Sanger som skulle dukke opp på «Abbey Road»-albumet og soloplater langt utover på 70 tallet.

Les også: John Lennons drapsmann nektet løslatelse for tiende gang

«The Long And Winding Road»

Det ble etter hvert klart at det ikke ble noe av den store konserten. Det hadde vært snakk om både et stort amfi i Hellas, Roundhouse i London og en stor luksusdamper. Lennon hadde, i et anfall av galgenhumor, foreslått at de like gjerne kunne legge konserten til et galehus.

Da var det en som foreslo: «Hvorfor kan vi ikke holde konserten på taket? Det er bare å strekke kabler og sette opp mikrofoner og instrumenter». George Harrison, som var mest mot konserten, var med på notene: «OK, jeg skal spille på showet deres!».

«Get Back»

Den aller siste konserten til The Beatles, 30. januar 1969, i anledning filmen Let It Be.
Den aller siste konserten til The Beatles, 30. januar 1969, i anledning filmen Let It Be.

30. januar 1969 var en kjølig dag i London. Det blåste på toppen av Savile Row nummer 3. Teknikere hadde båret opp trommer og forsterkere. Mikrofoner og stativer var rigget, og alt var på plass for det som skulle bli den aller siste konserten med The Beatles.

Turen fra kjelleren og opp til dagslyset på toppen var ikke slik som konsertene fire år tidligere. Ingen hylende fans og masende presse. Her var bare trafikkstøy fra gaten under. Noen av de nærmeste vennene deres og bekjente var invitert - rundt 20 mennesker.

The Beatles rigget seg til med gitarer og trommer, og Billy Preston satt klar ved pianoet. Så begynte de å spille.

«Get Back», en artig countryrocker med litt tvetydig tekst, slo an tonen. Umiddelbart stoppet trafikken opp i gaten under. Folk løp på kryss og tvers for å få med seg hva som skjedde. Gamle menn klatret opp stiger langs husvegger for å komme seg opp på nærmeste tak og jenter nede på gaten kikket opp mot taket der lyden kom fra. Det ble fort klart at det var The Beatles som spilte.

Låtene fungerte: «Get Back», «I've Got A Feeling», «Dig A Pony» og «Don't Let Me Down» ble fremført med fynd og klem. Ringo, i rød regnjakke, smilte fornøyd og opplevde at det fungerte. Alle gjorde jobben sin og filmcrewet fikk sine bilder og lydmennene i kjelleren sine lydopptak. Den lille skaren av publikum jublet. Det var en kort og magisk stund.

(Saken fortsetter under videoen)

Video: Ukjente Beatles-bilder vises fram:

I've got a feeling

Noen hadde ringt politiet. Bråket hadde stoppet trafikken og det heller snobbete miljøet i Savile Row hadde sett seg lei på trafikkork og kaos. Alle innså at dette kunne bli en fantastisk slutt på filmen: The Beatles arrestert og ført bort av politiet på grunn av en konsert!

Men slik ble det ikke. Politimennene banket forsiktig på døren og spurte om de kunne avslutte konserten. De spilte et par låter til og avsluttet med en forrykende versjon av «Get Back», hvor Paul på slutten improviserte rundt dette med politi og arrestasjon.

Da siste tone klinger ut avslutter Lennon med disse ordene: «I'd like to thank you on behalf of the group and ourselves and I hope we passed the audition». Seansen var over og The Beatles skulle aldri mer spille for et publikum.

Les også: McCartney holdt «hemmelig» konsert på The Cavern i Liverpool

Spector

Det gikk lang tid før noen orket å se eller høre på materialet de hadde spilt inn.
Produsent Glyn Johns fikk i oppgave å mikse låtene. Han leverte masteren til LP-en «Get Back» som aldri ble offentlig utgitt.

Høsten 1969 overlot John Lennon tapene til produsenten Phil Spector, kjent for sin «Wall of Sound». Spector gikk løs på opptakene med hammer og meisel. Han fikk arrangert låtene for blås, kor og stryk. En av låtene ble spilt inn på nytt, og Ringo måtte legge på nye trommer her og der.

Resultatet ble albumet «Let It Be». Her er resultatet polert og pyntet på etter alle kunstens regler. Det var sangen «The Long And Winding Road» som skapte størst reaksjon innen gruppa. Da McCartney hørte resultatet forlangte han koret fjernet og stryk og blås mikset ned i volum. Men ingen ville høre på han. For første gang opplevde McCartney at han mistet den kunsteriske kontrollen over sine egne sanger.

On our way home

Det hele toppet seg da det nærmet seg utgivelsesdato for filmen og albumet. McCartney hadde fått satt utgivelsesdato til sin nye soloplate til 10. april 1970. De andre ville at han skulle flytte den til senere, men McCartney nektet. Det ble bråk og det hele endte med at han kjeppjaget Ringo som var sendt ut av de andre for å megle.

I mai 1970 kom «Let It Be»-filmen og plata. Den gikk verden over, og mottagelsen var blandet. Her fikk man se gruppa spille, diskutere og krangle. Her var det både god musikk og ustrukturert jamming. Høydepunktet var nok konserten på taket og noen av studioopptakene som viser gruppa fra sin absolutt beste side. Plata ble gruppas siste skikkelige utgivelse.

«Let It Be... Naked»

I 2003 ble «Let It Be» mikset på nytt. Her ble Spectors arrangementer lagt til side. Tanken fra EMI var å føre opptakene tilbake til utgangspunktet - nakent og upolert. Men klarte de å gjøre det bedre? Meningene om det er delte. Men en kan høre flere av sangene som de originalt var ment og det er mer enn interessant.

I dag kom også nyheten om at en ny versjon av Let It Be er under planlegging. Det er den kjente newzealandske regissøren Peter Jackson som skal regissere filmen.

Jackson har fått tilgang på 55 timer med tidligere ikke offentlige filmopptak av The Beatles i studio, filmet mellom 2. januar og 31. januar 1969.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 Mann til sykehus etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:36 Taxisjåfør truet med kniv og ranet i Oslo06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 «Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Flere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10 Lyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40 Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36 USAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32 Verdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09 Burgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49 FN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46 Tre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd
Siste nytt
06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeMann til sykehus etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:36NorgeTaxisjåfør truet med kniv og ranet i Oslo06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26Norge«Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeFlere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10NorgeLyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40VerdenRussisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet04:36NorgeUSAs ambassadør presser hardere på at Norge må nå NATOs mål03:32ReiseVerdens første utslippsfrie hurtigbåter i Norge i 202403:09VerdenBurgerkjede dropper plastleker i barnemenyer02:49VerdenFN: 29 millioner barn ble født i konfliktområder i 201802:46NorgeTre personer med machete tok seg inn i bolig, to skadd
Populært