Møtte farens ofre:

– De tok meg godt imot. De drepte meg jo ikke

Juan Pablo Escobar raser mot Netflix' fremstilling av faren i serien Narcos. – De romantiserer ham, sier han til ABC Nyheter. Se video!

– Da jeg var 7 eller 8 tok min far meg til side og sa, «gutten min, jeg er en banditt», sier Juan Pablo Escobar til ABC Nyheter. Faren hans ledet Medellín-kartellet i Colombia, og var en av historiens rikeste kriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pablo Escobar terroriserte Colombia på 70- og 80-tallet, som leder av Medellín-kartellet.

Nå er sønnen Juan Pablo Escobar også kjent som Sebastián Marroquín, i Norge for å lansere en ny bok om faren.

– Den første boken, «Min far», er en kronologisk fremstilling, men jeg fant ut at det var mye han aldri fortalte meg, sier Escobar jr. til ABC Nyheter.

«Det faren min aldri fortalte» er resultat av research sønnen har gjort i Colombia.

Juan Pablo Escobar er i Norge for å fortelle om sin nye bok «Det faren min aldri fortalte». Foto: ABC Nyheter.
Juan Pablo Escobar er i Norge for å fortelle om sin nye bok «Det faren min aldri fortalte». Foto: ABC Nyheter.

– Jeg besøkte min fars venner, men også hans fiender. Jeg ønsket å gi et mest mulig komplett bilde av min far.

– Hvordan ble du tatt imot av disse tidligere fiendene?

– De tok meg godt imot. De drepte meg jo ikke. Men det var en sjanse å ta. Disse menneskene opplevde mye vold og følte mye frykt for min far. Det var godt å kunne ha disse samtalene, men det var også hardt. Mange av dem har lidd mye, sier Escobar jr.

En av dem forfatteren møtte, den paramilitære lederen Ramón Isaza, fikk en av sine sønner drept på Pablo Escobars ordre.

– Det var tungt å høre en pappa fortelle hvordan min far drepte hans egen sønn.

– Men boken er også en fortelling om tilgivelse og håp, om forsoning med dem jeg møtte.

Var blant verdens rikeste

Pablo Escobar ble født i 1949. Etterhvert som kokainindustrien i Colombia vokste involverte han seg i smugling. På midten av 70-tallet var han med på å grunnlegge det som skulle bli Medellín-kartellet, som kontrollerte produksjon, transport og salg av kokain. Escobar ble etter hvert lederen for organisasjonen.

Mot slutten av 80-tallet forsynte kartellet trolig 80 prosent av verdens kokain. 15 tonn ble daglig smuglet inn i USA. Pablo Escobar ble i 1989 nevnt på magasinet Forbes’ liste over verdens rikeste, med en anslått formue verdt 442 milliarder 2017-kroner på høyden av sin blodige karriere.

2. desember 1993 var det slutt. Politiet hadde sporet en telefonsamtale mellom Escobar og sønnen (som da var 17 år), til mafiabossens skjulested i Medellín. Colombianske spesialstyrker rykket inn. Faren døde i kuleregnet.

Ved høyden av sin makt bygde Escobar «La Hacienda Nápoles», på 28.000 mål, tre timer fra Medellín.

Eiendommen ble bygget om fra isolert villmark til tilfluktssted, med asfalterte veier, kunstige innsjøer og en privat zoologisk hage. Det var svømmebasseng, en egen party-bygning, tyrefektingsarena, en flåte av motorbåter og veteranbiler. Haciendaen hadde 1700 ansatte.

Les også: Fant narko-baronens flodhester

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bilde fra boken: «Her ankommer faren min Hacienda Nápoles for å spille fotball, som var favorittsporten hans.»
Bilde fra boken: «Her ankommer faren min Hacienda Nápoles for å spille fotball, som var favorittsporten hans.»

«Gutten min, jeg er en banditt»

I La Hacienda vokste Juan Pablo Escobar opp i luksus. Som 11-åring hadde han 30 motorsykler og et tilsvarende antall vannscootere, har han uttalt. Et helikopter sto for daglige innkjøp.

– Når begynte du å forstå hva faren din drev med?

– Da jeg var 7 eller 8 tok han meg til side og sa, «gutten min, jeg er en banditt». På den tiden så vi TV eller leste avisen sammen, og han hadde ikke noe problem med å si «jeg er ansvarlig for dette og dette, jeg gjorde ikke dette», sier Escobar jr.

Samtidig ble Medellín «verdens drapshovedstad», med 6000 drap i 1991.

– Han valgte å bli den første som fortalte meg nyhetene. Han mente bare halvparten av sannheten kom frem i mediene.

Arrestantfoto av Pablo Escobar, tatt ved en pågripelse i 1977.
Arrestantfoto av Pablo Escobar, tatt ved en pågripelse i 1977.

– Hvordan opplevde du farens medsammensvorne som liten?

– Jeg så en gruppe venner som drev en svært vellykket forretning sammen. Siden ble de fiender av ulike grunner, og begynte å drepe hverandre.

Les også: Medellín-kartellets massemorder «ranet i bilen»

«Robin Hood»

Ingen trekker i tvil at Pablo Escobar var en drapsmann, torturist og kidnapper. Men han var godt likt blant mange i Medellín, og fascinerer fremdeles mange utenfor Colombias grenser.

I et samfunn med så skrikende forskjell på rik og fattig som i det colombianske representerte Escobar også en form for «klassereise». Escobar klarte å dyrke frem et slags Robin Hood-image, selv om tusener døde i hans private krig mot myndigheter og rivaliserende bander.

– Synet på min far i dagens Colombia kommer an på hvem du spør. Ofrene har rett til å hate ham og føle mye smerte. Om du spør en fattig familie som fikk et hus av ham, har de kanskje en annen oppfatning. Hva en korrupt tjenestemann ville sagt vet jeg ikke, sier sønnen til ABC Nyheter.

I 1982, mens han var i full gang med sin mafiageskjeft, stilte Escobar til valg i nasjonalforsamlingen, og ble valgt inn. Under valgkampen brukte han rundhåndet av sin formue i Medellíns fattigste nabolag.

Les også: Kokain for milliarder beslaglagt i Antwerpen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Politifolk i «El Bronx» i Colombias hovedstad Bogota, under en politiaksjon mot halliker i området i 2016. I bakgrunnen et veggmaleri av Escobar. Scanpix/AP.
Politifolk i «El Bronx» i Colombias hovedstad Bogota, under en politiaksjon mot halliker i området i 2016. I bakgrunnen et veggmaleri av Escobar. Scanpix/AP.

Drepte justisministeren

Den kolombianske justisministeren Rodrigo Lara Bonilla kjempet mot Medellín-kartellet. Han ble skutt og drept av to menn på motorsykler i hovedstaden Bogota, 30. april 1984. Scanpix/AP.
Den kolombianske justisministeren Rodrigo Lara Bonilla kjempet mot Medellín-kartellet. Han ble skutt og drept av to menn på motorsykler i hovedstaden Bogota, 30. april 1984. Scanpix/AP.

Den politiske karrieren ble kortvarig, da Colombias justisminister Rodrigo Lara Bonilla fordømte ham som gangster.

Kartell-boss Pablo Escobar ser på en fotballkamp i Medellín i 1983. Scanpix/AP.
Kartell-boss Pablo Escobar ser på en fotballkamp i Medellín i 1983. Scanpix/AP.

I mars 1984 aksjonerte colombianske og amerikanske politifolk mot kartellets hovedkvarter «Tranquilandia», et digert kompleks med minst sju laboratorier, flere flystriper og kokain til en verdi av mer enn én milliard dollar. En måned senere tok Escobar hevn. To av hans menn angrep justisminister Bonilllas bil i hovedstaden Bogotá, og drepte ham på stedet.

I den nye boken har Juan Pablo Escobar blant annet gravd frem nye detaljer om hvor faren befant seg og hvem han var sammen dagen leiemorderne slo til mot justisministeren.

– Min far truet hele landet, og spredde mye hat. Det var det han ville gjøre med livet sitt. Han etterlot seg en mangel på respekt for menneskeverd, med sin terror mot myndighetene og sivile. Han hjalp mange fattige, men ødela også mange liv, sier forfatteren.

Les også: Tidligere FARC-leder trekker seg som presidentkandidat i Colombia

Terrorvelde

Juan Pablo Escobar (t.v.) eskorteres av politi på vei ut av den føderale domstolen i Buenos Aires i Argentina, november 1999. Han og moren var tiltalt for hvitvasking. De ble begge til slutt frikjent i høyesterett. Scanpix/AP.
Juan Pablo Escobar (t.v.) eskorteres av politi på vei ut av den føderale domstolen i Buenos Aires i Argentina, november 1999. Han og moren var tiltalt for hvitvasking. De ble begge til slutt frikjent i høyesterett. Scanpix/AP.

Kokainimperiet var støttet opp av organisert vold mot rivaliserende ligaer, den colombianske staten og landets sivilbefolkning. Trolig mistet til sammen titusener av mennesket livet som følge av Escobars kriminelle virksomhet, skrev Washington Post i en kritisk anmeldelse av Juan Pablos første bok om faren.

Juan Pablo har selv anslått at faren var direkte ansvarlig for drapene på omkring 3000 mennesker.

I 2009 sto han frem i dokumentarfilmen «Sins of My Father» der han også møtte farens ofre, for å be om tilgivelse på vegne av familien. Han har også tatt et oppgjør med farens minne i sine to memoarer/biografier.

– Visse fortellinger i den nye boken var jeg rett og slett redd for å publisere, som min fars forhold til CIA. Det er underlig hvor stille amerikanske medier har vært om denne boka, sier Escobar jr.

En av historiene Juan Pablo forteller handler om piloten Barry Seal som jobbet for CIA, var informant for det amerikanske anti-narkotikabyrået DEA og samtidig pilot for Medellín-kartellet. Da han kom under press fra amerikanske DEA etter en antatt smuglertur, sa Seal seg villig til å bli informant. Han tok med seg et skjult kamera på en av flyturene. Med dette dokumenterte han et overleveringsmøte der Pablo Escobar og en tjenestemann fra Nicaraguas daværende sandinistregjering bistår nicaraguanske soldater med å laste totalt 600 kilo kokain om bord i flyet.

Dette bildet kostet Seal livet:

Bilde fra boken: «Dette er et av bildene piloten Barry Seal tok i Nicaragua 1984, hvor faren min er til stede midt under en smuglingsoperasjon med et fly hvor det var installert et kraftig kamera. Bildene skulle koste Seal livet.»
Bilde fra boken: «Dette er et av bildene piloten Barry Seal tok i Nicaragua 1984, hvor faren min er til stede midt under en smuglingsoperasjon med et fly hvor det var installert et kraftig kamera. Bildene skulle koste Seal livet.»

– Det var første og eneste billedbevis for at min far var narkosmugler. Disse bildene viser ikke bare faren min, men høyreorienterte, venstreorienterte, alle på samme foto. De trodde ikke på politikk, de trodde bare på penger, sier Juan Pablo Escobar, som under arbeidet med den nye boka hadde kontakt med Seals sønn.

Les også: «Kokain-Zorro» drept i Colombia

Luksus-fengsel

I tillegg til rivaliserende mafiagrupper, særlig Cali-kartellet, var myndighetspersoner, politifolk og sivile blant farens ofre. I 1989 ble Avianca Flight 203 fra Bogota til Cali bombet på Escobars ordre, i et forsøk på å ta livet av én informant. Mer enn 100 mennesker mistet livet.

Ettersom blodbadet tiltok intensiverte myndighetene innsatsen for å ta mafia-toppen til fange.

I juni 1991 overga Escobar seg til colombianske myndigheter. Han fikk lov til å bygge luksusfengselet «La Catedral», med utsikt over Medellín. Escobar sa seg villig til å bli noen år i «fengselet», mot at regjeringen ikke utleverte ham til USA. La Catedral hadde nattklubb, sauna, en kunstig foss, fotballbaner og kontorutstyr. Herfra fortsatte han uforstyrret sin kokain-geskjeft.

Etter at Escobar drepte og torturerte to kartellmedlemmer i La Catedral, besluttet myndighetene til å overføre ham til et annet fengsel.

Les også: «Kokainkongen av Milano» tatt etter 23 år på rømmen

(Artikkelen fortsetter under billedserien)

Stue og kjøkken i Escobars private fengsel, La Catedral. Scanpix/AP.

– Cali-kartellet truet meg på livet

Escobar rømte i 1992, før overføringen kunne skje. Klappjakten startet, der amerikansk og colombiansk politi, og dødsskvadronen «Los Pepes» alle var ute etter ham. En regelrett krig blusset opp mellom Medellín- og Cali-kartellene.

Juan Pablo ble også etterlyst da faren måtte legge på flukt. 16 år gammel, mens han og familien var på flukt fra myndighetene og rivaliserende narkobander, ble han tvunget til å møte toppledelsen i det rivaliserende Calí-kartellet:

Narko-flommen fortsetter: politibetjent går langs pakke etter pakke med beslaglagt kokain på utstilling for media i Medellín oktober 2009. Scanpix/AP.
Narko-flommen fortsetter: politibetjent går langs pakke etter pakke med beslaglagt kokain på utstilling for media i Medellín oktober 2009. Scanpix/AP.

– De truet med å drepe meg. Jeg dro til møtet, fordi jeg ikke ville være på flukt hele livet, for min fars synder. De kunne lett ha drept meg, men tillot at jeg fikk leve. De sa de ikke ville drepe meg, men «fordømme meg til fattigdom». Så tok de alle pengene våre.

– Var du selv noen gang direkte involvert i din fars forbrytelser?

– Nei. Og jeg mener fremdeles at det ikke er kriminelt å være Pablo Escobars sønn.

Les også: Mann stoppet på Kjevik med 28 pakker kokain i magen

– Narkoforbud fungerer ikke

Escobars kartell døde med ham, men den globale narkoøkonomien lever i beste velgående. I fjor rapporterte FN at Colombia fremdeles er verdens største kokainprodusent.

Juan Pablo Escobar besøker en rekke norske byer i forbindelse med lanseringen av «Pablo Escobar: Det faren min aldri fortalte.»
Juan Pablo Escobar besøker en rekke norske byer i forbindelse med lanseringen av «Pablo Escobar: Det faren min aldri fortalte.»

– Kokainindustrien er større enn i min fars dager. Og den vil fortsette å vokse så lenge stoffet er forbudt.

Juan Pablo er skeptisk til forbudspolitikken:

– Hvis vi ønsker mer vold, korrupsjon og organisert kriminalitet er forbudet riktig måte å gjøre det på. Hvis ikke…

De kriminelle bandene som har tatt opp arven etter Medellín er ikke mindre brutale, men har lært ikke å søke politisk makt eller den typen kjendisstatus Escobar hadde.

Om nabolandet Venezuela: – Folk graver i søpla etter mat

Escobar-industrien

Både minnet og mytene om den colombianske mafiakongen lever videre: Det har vokst opp en liten industri rundt historien, med dokumentarbøker og -filmer, tv-serier, suvenirer og omvisninger. Hollywood har fremstilt den voldelige kokain-sagaen i filmer som Escobar: Paradise Lost, The Infiltrator og American Made. En av de nyere fremstillingene er Netflix-serien «Narcos» (2015), som handler om Escobars virke som mafiaboss i Colombia. Juan Pablo er sterkt kritisk til mange av disse fremstillingene (se video over).

Stillbilde fra Netflix-serien Narcos, som tar for seg Medellín-kartellets brutale historie.
Stillbilde fra Netflix-serien Narcos, som tar for seg Medellín-kartellets brutale historie.

– Jeg synes jeg har større rett enn Netflix til å ha inntekt fra min fars historie, men jeg forsøker å gjøre det på en ansvarlig måte. Jeg vil aldri oppfordre noen til å følge min fars eksempel, sier forfatteren.

Juan Pablo besøkte også Norge i fjor for å promotere den første boka.

Da besøkte han blant annet Skavlan (se videoen under):

Da han søkte tilflukt i Argentina jobbet han som arkitekt, de siste årene har han gjort ny karriere av familiens historie.

– Denne historien bør lære oss som samfunn konsekvensene av vold, av narkotikaforbud. Vi må bruke min fars historie slik at andre ikke gjentar den. Han viste oss, og meg som hans sønn, den veien vi ikke bør velge.

Les også: Tom Cruise-innspilling endte galt i Colombia

Pablo Escobars tidligere leiemorder, Jhon Jairo «Popeye» Velasquez, viser frem sin bok om tidligere arbeidsgiver under en rettssak i 2006. Scanpix/AP.
Pablo Escobars tidligere leiemorder, Jhon Jairo «Popeye» Velasquez, viser frem sin bok om tidligere arbeidsgiver under en rettssak i 2006. Scanpix/AP.

Forfatterens program i Norge:

I forbindelse med lanseringen av den norske utgaven av «Pablo Escobar - Det faren min aldri fortalte» besøker Escobar flere norske byer og publikumsarrangement:

  • 9 april: Samtale mellom Escobar og Tom Egeland på Kampen bistro i Oslo.
  • 10 april: Litteraturhuset i Bergen.
  • 11 april: Biblioteket i Kristiansand.
  • 12 april: Sølvberget i Stavanger.
  • 13 april: Litteraturhuset i Trondheim.
  • 14 april: Litteraturhuset i Fredrikstad.

Øvrige kilder: New Yorker , Britannica

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:49 Motvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse00:47 Mann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45 Fire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04 Stjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49 Vålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40 Ronaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39 Norske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21 Erna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45 Titalls tusen i ny protest i Libanon21:21 VG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20 Tusk: – Venter på brevet21:08 Quisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05 Carlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40 Manchester City tilbake på vinnersporet20:24 80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04 Soldater patruljerer i Santiagos gater19:59 Tredje strake uten seier for Rosenborg19:38 Nytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14 Mener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10 Ny Sørloth-scoring i Tyrkia19:04 Brann i enebolig i Klepp18:41 KrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39 Erdogan truer med å «knuse hoder»18:26 Elyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26 Tottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02 Frankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01 FN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35 NHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54 Syriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20 Amerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15 Barcelonas borgermester maner til ro14:21 Gutt siktet for Dagbladet-hacking14:17 Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03 Innbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31 Kampene fortsetter nordøst i Syria13:09 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07 Helseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54 Fem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17 Redningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49 NRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46 Hva er det med diktatorer og hester?11:01 Politiet advarer mot utpressingsmail10:02 Bevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52 USA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45 Edel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34 Europris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22 LO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02 Solberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02 Broren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00 Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53 Politiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31 Mange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20 Trump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05 Rapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Nytt Brexit-nederlag for Johnson06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG
Siste nytt
00:49VerdenMotvillig Johnson har bedt EU om brexit-utsettelse00:47NorgeMann pågrepet for voldtekt i Østfold23:45NorgeFire menn tatt med 150 kilo hasj på fergekai i Os23:04SportStjernetrioen sendte Barcelona på tabelltopp – smell for Real Madrid22:49SportVålerenga-krisen fortsetter: – Jeg skjønner ikke hva vi driver med22:43VerdenErna Solberg på todagersbesøk i Jordan22:40SportRonaldo-scoring da Juventus vant sin femte strake22:39NorgeNorske skoleelever får millionstøtte til konsentrasjonsleirturer22:21PolitikkErna Solberg på todagersbesøk i Jordan21:45VerdenTitalls tusen i ny protest i Libanon21:21NorgeVG: Fylkeslag vil ha Raja som Venstre-leder21:20VerdenTusk: – Venter på brevet21:08NorgeQuisling ønsket jødene reiste til en egen øy21:05SportCarlsen med remis mot Caruana på Isle of Man20:40SportManchester City tilbake på vinnersporet20:24Motor80.000 kjører med sommerdekk om vinteren20:04VerdenSoldater patruljerer i Santiagos gater19:59SportTredje strake uten seier for Rosenborg19:38ReiseNytt fjernstyrt tårnsenter i Bodø testet for første gang19:14Helse og livsstilMener klimakonsekvensene er uunngåelig: – Det er ikke rakettforskning19:10SportNy Sørloth-scoring i Tyrkia19:04NorgeBrann i enebolig i Klepp18:41PolitikkKrFU vil tillate lærere å bruke nikab18:39VerdenErdogan truer med å «knuse hoder»18:26SportElyounoussi scoret sine første ligamål for Celtic18:26SportTottenham rotet bort poeng hjemme mot tabelljumboen18:02PengerFrankrike: Ingen har fordel av ny brexit-utsettelse18:01PengerFN-ekspert: – Norges lov om vergemål er utdatert17:35PengerNHO: Svært beklagelig at det ikke ble noen avklaring rundt brexit16:54VerdenSyriske kurdere sier kampen mot IS er gjenopptatt16:20NorgeAmerikanske demokrater vil ha norske nynazister på terrorliste15:15VerdenBarcelonas borgermester maner til ro14:21NorgeGutt siktet for Dagbladet-hacking14:17SportJakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord14:03NorgeInnbruddstyv med eget knep herjet i Norge i 19 dager – nå er han tatt13:31VerdenKampene fortsetter nordøst i Syria13:09VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland13:07NorgeHelseminister Høie kraftig ut mot homohets12:54NorgeFem barn involvert i frontkollisjon i Tromsø12:17NorgeRedningsaksjon i Kragerø avsluttet uten funn11:49NorgeNRK: Over 9.000 brudd på arbeidsmiljøloven i helseetaten i Oslo de fire siste årene11:46PolitikkHva er det med diktatorer og hester?11:01NorgePolitiet advarer mot utpressingsmail10:02VerdenBevegelser i jordskjelvforkastning i California skaper bekymring09:52VerdenUSA skjerper sanksjonene mot Cuba09:45PolitikkEdel-Marie Haukland valgt til leder i KrFU09:34NorgeEuropris tilbakekaller tyggebein til hund etter plastfunn08:22NorgeLO slår alarm: Piloter jobber halve døgnet08:02NorgeSolberg: Oslo-regionen er overrepresentert i offentlige utvalg og styrer08:02VerdenBroren til Honduras' president dømt for narkotikasmugling08:00SportTarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent07:53NorgePolitiet søker etter tre personer etter voldshendelse på Ammerud07:31VerdenMange omkom da demning brøt sammen i Russland07:20VerdenTrump håper å få i havn handelsavtale med Kina i november07:05NorgeRapport: Sivilforsvaret vil ikke kunne gjennomføre evakuering ved krig06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenNytt Brexit-nederlag for Johnson06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG
Populært