Her jevner kjempeskjelvet Ekebergparken med jorden

«Skjelvet» får kinopremiere over hele landet 31. august 2018

«Skjelvet» er oppfølgeren til katastrofefilmen «Bølgen», og denne gangen er det Norges hovedstad som er truet av undergang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1904 ble Oslo rammet av et jordskjelv med styrke 5,4 på Richters skala. Skjelvet førte til store ødeleggelser, men heldigvis gikk det ingen menneskeliv tapt. Geologiske undersøkelser viser at faren for et nytt og større jordskjelv i Oslo-området kan være reell, nesten ukentlig registreres det bevegelser i og rundt Oslo.

Hva vil skje dersom et langt større jordskjelv treffer hovedstaden? Det første lille glimtet av hvordan filmskaperne ser det for seg, kan du se i traileren øverst i saken.

– Jeg gleder meg til vi nå snart skal få presentere en storslagen og spennende film, som tar for seg et scenario som ikke er så urealistisk som man kanskje skulle tro. Nå som innspillingen nettopp er avsluttet er det gøy å allerede kunne presentere første lille smakebit, sier regissør John Andreas Andersen i en pressemelding.

(Saken fortsetter under)

Tidlig skisse som viser hvordan filmskaperne så for seg Oslo Plazas undergang. Foto: Fantefilm/ Nordisk Film Distribusjon
Tidlig skisse som viser hvordan filmskaperne så for seg Oslo Plazas undergang. Foto: Fantefilm/ Nordisk Film Distribusjon

Deler av filmen er innspilt i den tsjekkiske hovedstaden Praha, der de blant annet fikk en modell av Oslo Plaza til å velte inne i et industribygg. En diger hall i bygget rommet totalt tre filmsett. Det største av dem av dem var det som skulle tippe; det var 60 tonn tungt og befant seg fem meter over bakken.

«Skjelvet» får kinopremiere over hele landet 31. august 2018. I hovedrollene finner vi igjen Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp som ogsåp hadde hovedrollene i «Bølgen».

Les også: Disney kjøper stor del av 21st Century Fox

Personvernpolicy