Her radbrekker de nasjonalsangene

Den egyptiske armés orkester begynner å bli verdenskjent for sine musikalske massakre av verdens nasjonalsanger. Hør hvordan Merkel, Hollande og Putin ble møtt i videoen under.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da den tyske forbundskansleren Angela Merkel besøkte Egypt i mars 2017, ble hun hilst velkommen med en musikalsk hyllest fra Den egyptiske armés orkester. Videoen av orkesterets tolkning av den tyske nasjonalsangen har gått verden over. Både fordi fremføringen best kan beskrives som en musikalsk massakre. Og fordi forbundskansleren utviser en imponerende stoisk ro mens hun lytter til egypternes radbrekking.

At statsledere på besøk hylles med fremføring av sitt eget lands nasjonalsang, er vanlig kutyme i internasjonalt diplomati. Men av verdens utallige militærkorps, ser vi ikke bort fra at det egyptiske befinner seg et sted på den nedre halvdel av kvalitetsskalaen.

For det er ikke bare den tyske nasjonalsangen som har blitt radbrekket av Den egyptiske armés orkester. Også Frankrikes president Francois Hollande og Russlands Vladimir Putin ble møtt med sure toner og harmoniske havarier på sine offisielle statsbesøk til Egypt. Godt gjort, i grunn, med tanke på at de to nasjonalsangene trolig er blant verdens mest berømte. Du kan høre begge fremføringene i videoen over.

Det egyptiske militærkorpset er ikke det eneste som har vakt oppsikt med kringkastet kakofoni. På 70-tallet skapte det britiske orkesteret Portsmouth Sinfonia furore med sine frie tolkninger av klassiske, musikalske perler. Orkesteret, som bestod av både profesjonelle, amatører og folk som aldri hadde satt sine ben i et piano, fikk raskt rykte på seg for å være «verdens verste orkester».

Les mer om Portsmouth Sinfonia: Verdens verste orkester

Men medlemmene i Portsmouth Sinfonia gjorde alltid sitt aller beste, og ingen spilte på tull. Formodentlig gjelder det samme for medlemmene i Den egyptiske armes orkester også.

Personvernpolicy