Norge

Konteinerskip havnet i hagen til Johan: – Det var voldsomt

Skipet havnet syv meter fra soverommet.

Et 135 meter langt konteinerskip gikk natt til torsdag på grunn i Trondheimsfjorden utenfor Byneset. Det havnet på land ved en bolig.
Publisert Sist oppdatert

Et 135 meter langt konteinerskip gikk natt til torsdag på grunn i Trondheimsfjorden utenfor Byneset. Det havnet på land ved en bolig.

Johan Helberg våknet opp med skipet i hagen.

– Det var voldsomt å se ut, sier han til ABC Nyheter.

Skipet havnet syv meter fra soverommet til Helberg.

– Første reaksjon var at jeg merket at jeg tok det veldig rolig. Tro det eller ei, men det var første reaksjon, sier han.

Skipet havnet syv meter fra soverommet fra Johan. Foto: Joanne Fielder / Handout / NTB
Skipet havnet syv meter fra soverommet fra Johan.

Ingen skader

Det er ikke meldt om noen personskader eller oljesøl, skriver politiet i en melding klokka 5.42.

– Hovedredningssentralen har overlatt ansvaret videre til Kystverket, som skal planlegge og gjennomføre å få skipet ut på sjøen igjen, sier operasjonsleder Svein Erik Vagnhild i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Da nødetatene kom til stedet klokka 6.25, fant de fartøyet på grunn.

– Fartøyet som havna nesten helt inntil en enebolig på stedet der. Så de ble vel noe overrasket da de våknet i dag. De så at det lå en båt inne ved husveggen. Men det er ingen skader på huset i det hele tatt. Akkurat hva som har skjedd, får vi komme tilbake til etter hvert, sier Vagnild.

Operasjonsleder Else Stokkebø opplyste til Adresseavisen at politiet var ferdige på stedet i 9-tiden. De har gjort avhør av kaptein og styrmann om bord, men politiet kan ikke si noe om hva de har sagt.

Se video: To omkom: Har kanksje årsak

– Rederiets ansvar

Kystverket melder til NTB at sjøtrafikksentralen har vært i dialog med kapteinen på NCL Salten, som vil gjøre et forsøk på å få skipet av grunn så fort som mulig, før det blir lavvann.

– Dersom det ikke går, så vil vi prøve igjen senere i ettermiddag når tidevannet er gunstig. Da vil det bli aktuelt med slep, skriver Anette Bonnevie Wollebæk, avdelingsdirektør for kommunikasjon i Kystverket.

Det er rederiets ansvar å få skipet av grunn, men Kystverket bistår med planleggingen og gjennomføringen, skriver NTB.

– Det er selvfølgelig svært uheldig. Men alt i alt er det viktigste for oss, mannskapet om bord og at det ikke har vært noen fare for miljøet. Og slikt skal selvfølgelig ikke skje, og vi må finne ut hvorfor det skjedde. Og når det først skjer, så må det håndteres, sier administrerende direktør Bente Hetland i NCL til NTB.