Norge

Gilde-kjøttdeig kan få brunere farge framover

En periode framover kan kjøttdeigen fra Gilde bli brunere i fargen. Det skyldes at Nortura må øke andelen fryst råvare i kjøttdeigen.

Færre storfe slaktes på denne tiden av året. Da må andelen fryst kjøttdeig opp, noe som kan føre til brunere farge. Foto: Gorm Kallestad / NTB

– Vi vil i en kort periode med lavere tilgang på ferskt norsk storfekjøtt øke andelen fryst råvare inn i Gilde kjøttdeig, ved behov. Det betyr at noen kjøttdeiger kan få en litt brunere farge, men ellers skal man ikke merke noen forskjell, sier kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura til Nationen.

Tilgangen på ferskt kjøtt skyldes at det slaktes færre dyr på denne tiden av året.

I tillegg til at kjøtt må hentes fram fra fryselageret, er det mye som tyder på at en del en del kjøtt må importeres, skriver avisen.

– Det er importkvoter tilgjengelig som aktørene kan benytte. Det bør altså være råvarer tilgjengelig til å produsere nok kjøttdeig til markedet, men norskandelen kan potensielt bli noe lavere i en periode, sier markedssjef Hilde-Kari Skarstein i Nortura.