Norge

Fettprosenten i norsk kjøtt går ned

Endringer i husdyrproduksjon gjør at kjøttet forandrer seg og får lavere fettinnhold enn før. De siste årene har kjøttet blitt stadig magrere, ifølge bransjen.

Dagros er ikke like feit som før. Det gjør at storfekjøtt får lavere fettinnhold.
Publisert Sist oppdatert

– Bransjen har i mange år jobbet målrettet med blant annet å redusere innholdet av mettet fett i kjøttprodukter gjennom Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold, som er en avtale mellom helsemyndighetene og matbransjen, sier Karianne Spetaas Henriksen, fagsjef for ernæring i Animalia, ifølge Nationen.

En annen viktig faktor for å redusere fettinnholdet i kjøtt er at man bevisst avler fram magrere dyr.

– I norsk svineproduksjon har det vært et målrettet avlsarbeid knyttet til å produsere magrere svinekjøtt, forklarer Henriksen.

Kostholdsundersøkelser blant voksne i Norge viser at rundt 20 prosent av fettet i kostholdet vårt kommer fra kjøtt og kjøttprodukter.