Haaland får kritikk etter intervju: – Han har ikke vanlige manérer

<p>Erling Braut Haaland har bøttet inn mål etter at han kom til Borrusia Dortmund. Etter helgens seier over Schalke får han imidlertid kritikk for måten han fremsto under et intervju.</p>
Erling Braut Haaland har bøttet inn mål etter at han kom til Borrusia Dortmund. Etter helgens seier over Schalke får han imidlertid kritikk for måten han fremsto under et intervju. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix)

Et seiersintervju med Erling Braut Haaland vekker reaksjoner. Nå anklages han for å være arrogant og respektløs.

Erling Braut Haaland trengte bare 29 minutter på å score for Borussia Dortmund under lørdagens kamp mot rivalen Schalke.

19-åringen var mannen media ønsket å prate med etter nok en imponerende forestilling. Under et intervju med rettighetshaveren etter kampen, var Haaland tildels svært ordknapp. 19-åringen ble blant annet spurt om hvorfor laget gikk bort til den ene tribunen for å feire etter seieren.

– Hvorfor gjorde dere det?

– Hvorfor ikke?

– Ville dere sende en melding?

– Ja.

– Hva var den?

– Til mine fans... Til våre fans.

Les også: Haaland forsidegutt: Menneske og maskin i ett

– Manglede respekt

Flere utenlandske journalister og TV-personligheter har fått med seg intervjuet, der Haaland mot slutten ble svært kortfattet. Det har fått den britiske TV-profilen Piers Morgan til å reagere.

REAGERER: Jacqui Oatley, programleder på TV-kanalen Sky Sports, mener Erling Braut Haaland er respektløs overfor journalister. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB scanpix
REAGERER: Jacqui Oatley, programleder på TV-kanalen Sky Sports, mener Erling Braut Haaland er respektløs overfor journalister. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB scanpix

– Jeg ville sagt at han ikke er programmert med vanlige manérer. Du er en god spiller, unge mann, men arrogansen din overfor media er utrivelig, sier Morgan.

Jacqui Oatley, som leder Sky Sports-programmet Sunday Supplement, mener Haaland er respektløs overfor journalister.

– Haaland er ung, og engelsk er ikke morsmålet hans. Men jeg håper han snart forstår at reporterne ikke er ute etter å ta ham. Han går glipp av en mulighet til å kommunisere med fans som idoliserer ham. Jeg er skuffet over at så mange fans synes Haalands manglede respekt overfor intervjuerne er morsomt, skriver hun på Twitter.

Les også: Haaland hylles: «Ingen vaksine mot ham»

– Veldig trist

Oatley har lite til overs for hvordan han enkelte ganger fremstår i intervjuer.

– Han gir veldig korte svar og mumler til pressesjefen om dårlige spørsmål. Han er 19 år, men han gjør ikke seg selv noen tjenester, sier hun.

Andre journalister skal være enig i hennes kritikk, hevder hun.

– Jeg har nettopp snakket med en norsk journalist som sier at dette er Haalands holdning til media, selv på norsk. De er bekymret for å opprøre ham fordi de ikke vil bli utestengt av ham, fordi han er en stor stjerne. Veldig trist, skriver Oatley på Twitter.

Les også: Trenerstjerne om Haaland: – Han er ideell for Liverpool

(Saken fortsetter under)

Medieansvarlig Svein Graff er ikke enig i kritikken som blir rettet mot Erling Braut Haaland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Medieansvarlig Svein Graff er ikke enig i kritikken som blir rettet mot Erling Braut Haaland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Fullstendig skivebom

Hjemme i Norge tas imidlertid Haaland i forsvar. Medieansvarlig i Norges fotballforbund, Svein Graff, sier at til Dagbladet at han reagerer på hvordan Haaland blir fremstilt på.

– Jeg mener kritikken er fullstendig skivebom. Erling er svært profesjonell på og utenfor banen, og for Jacqui Oatley og alle andre er første bud å høre på hele intervjuet, sier Graff.

Også Viasats Jan Åge Fjørtoft forsvarer den norske 19-åringen.

– Bare for å ha sagt det: Noen folk kritiserer Haalands intervju etter kampen mot Schalke. Jeg respekterer ulike meninger, men vær så snill og hør på hele intervjuer før du dømmer. Ikke det lille klippet som er kommet frem gjennom sosiale medier, skriver Fjørtoft på Twitter.

Se klippet som skaper diskusjon her:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden