Pedofil voldsmann vant mot Danmark ved Menneskerettighetsdomstolen

VOLDSMANN: Tim Henrik Brun Hansen har gang på gang overfalt og forsøkt å voldta småjenter. Én gang lenket han et tiårig offer fast i et tre og forlot henne.
VOLDSMANN: Tim Henrik Brun Hansen har gang på gang overfalt og forsøkt å voldta småjenter. Én gang lenket han et tiårig offer fast i et tre og forlot henne. Foto: Københavns Vestegns Polit
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har gjort de frykteligste ting mot små jenter, men fikk medhold i Strasbourg for at Danmark har krenket hans menneskerettigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pedofildømte Tim Henrik Bruun Hansen som i mange år har sittet i forvaring for vold mot små jenter fikk tirsdag medhold i sin sak for Den europeiske menneskerettighetsdomstol i Strasbourg, melder Danmarks Radio.

Den nå 54 år gamle mannen klaget over at han ikke fikk en ekstern medisinsk vurdering for å få prøveløslatelse. Avslaget på å slippe fri kom etter en vurdering av leger ved institusjonen Herstedvester, som han sitter på.

Danske domstoler ga ikke Bruun Hansen medhold. Dommen ved dansk Høyesterett i 2015 anket han så inn for Menneskerettighetsdomstolen.

Lenket tiåring til tre

Institusjonen krevde kjemisk kastrasjon av voldsmannen som betingelse for å slippe ham ut, noe Bruun Hansen nektet. Dermed kjørte saken hans seg fast.

Nå har han altså fått Menneskerettighetsdomstolen på sin side i spørsmålet om ekstern vurdering av tilrådeligheten av å slippe ham ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen Danmarks Radio nevner eksempler på, er grufull.

Blant annet overfalt han en tiårig jente som kom på sykkel fra ridetrening, kidnappet henne, kjørte henne ut i skogen og forsøkte å voldta småjenta - hvorpå han etterlot henne lenket fast til et tre med jernkjetting. Der ble hun stående fast i 17 timer før hun kom seg løs.

Fornøyd med utfallet

Hvis denne pedofilidømte mannen igjen søker om å bli prøveløslatt, betyr dagens avgjørelse at han har krav på å få en ekstern medisinsk vurdering.

Bruun Hansens advokat Tobias Stadarfeld Jensen er fornøyd med utfallet i Strasbourg.

– Det er sjelden at Danmark for en anmerkning på den menneskerettslige straffeattesten sin, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.