Meny

Madsens ubåt eies av selskap kontrollert av millionær i Norge

SAVNET: Journalisten Kim Wall har vært savnet siden hun torsdag ble med i den privateide danske ubåten UC3 Nautilus på en tur i Øresund. Foto: AFP / Peter Thompson
SAVNET: Journalisten Kim Wall har vært savnet siden hun torsdag ble med i den privateide danske ubåten UC3 Nautilus på en tur i Øresund. Foto: AFP / Peter Thompson
Den formelle eieren av ubåten til drapssiktede Peter Madsen (45) er selskapet til en millionær bosatt på Snarøya.

Onsdag bekreftet dansk politi at det er levningene av Kim Wall som er funnet i sjøen utenfor København.

Wall forsvant for snart to uker siden under en tur i den hjemmelagde ubåten til danske oppfinneren Peter Madsen. Han er pågrepet og siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Nå melder den danske avisen Berlingske Tidende at det ikke er Madsen selv som eier ubåten, men at fartøyet er eid av et selskap som tilhører Georg Poul Artmann.

Les også: Forsvarer: Ubåteier Madsen er lettet over identifisering av Wall

Fascinert av Madsen

Artmann, som bor på Snarøya i Akershus, eier selskapet Raketmadsens Rumlabratorium ApS som har som mål å sende en privatbygget rakett ut i rommet.

Madsens ubåtprosjekt var ikke med i overveielsene da firmaet hans besluttet å investere i 2014, skriver VG.

– Jeg var meget fascinert av Peter Madsen den gang, så jeg valgte å etablere selskapet Raketmadsens Rumlabratorium. Jeg var meget betatt av hele rakettmiljøet i Danmark. Madsen var daglig leder og direktør, men jeg har som investor ikke blandet meg i den daglige driften, sier Artmann til Berlingske Tidende.

Les også: Kims familie: – De verste dagene i våre liv

Skal rydde opp

Han har ingen ønsker om å få tilbake ubåten.

– Akkurat nå fokuserer vi på at det skal ryddes opp i selskapet. Vi skal summe oss og fordøye det, og så skal vi rydde opp i selskapet, sier Amtmann til Berlingske Tidende.

Madsen har forklart at Wall døde som følge av en ulykke om bord i ubåten, og at han deretter kastet henne over bord.

Mandag ble det funnet en kvinnetorso i sjøen. Liket manglet hode, armer og bein.

Populært