Kokainbrukere klager på ny fempundseddel

Fempundseddelen, som er prydet med Winston Churchill, er utstyrt med det siste av sikkerhetselementer, som gjør den vanskeligere å forfalske. Foto: AP Photo/Alastair Grant
Fempundseddelen, som er prydet med Winston Churchill, er utstyrt med det siste av sikkerhetselementer, som gjør den vanskeligere å forfalske. Foto: AP Photo/Alastair Grant

Tykkere og sterkere plastikk gir nesekutt når det snortes kokain med fempundseddel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Englands sentralbanksjef Mark Carney i Bank of England viste den nye fempundseddelen i august 2016, ble det gjort et poeng av at den fint tålte en runde i vaskemaskinen om uhellet skulle være ute. Seddelen, som er prydet med Winston Churchill, er av polymer som gjør den mer slitesterk og vanskeligere å kopiere.

Det tok imidlertid ikke lang tid før hinduer, vegetarianere og veganere protesterte da det ble klart at det var benyttet animalsk fett i plasten som utgjør seddelen. Nå kommer det klager fra et annet og noe mer uventet hold. Rusmisbrukere melder nå at de får oppskjærte nesebor når de trekker inn kokain.

Bakgrunn: Ny fempundseddel setter sinnene i kok i Storbritannia

– Jeg trodde jeg var den eneste personen som hadde fått nesen min kuttet av den nye femmeren. Men da jeg fortalte vennen min om smertene mine, ble jeg fortalt at jeg var blitt «Winstoned» og at det er noe som skjer alle, forteller en anonym kokainmisbruker til den engelske avisen Independent.

– I starten trodde alle at de nye femmerne var Guds gave til snorting fordi de rulles perfekt. Nå antar jeg at folk forstår at om noe virker for godt til å være sant, så er det vanligvis det, avslutter han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden