Tilsynelatende stupfull kaptein snublet seg gjennom sikkerhetskontrollen

Først da passasjerene protesterte tok flyselskapet affære.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerene på Citilink-flyet som skulle fra Surabaya til Jakarta i Indonesia 28. desember, ante ugler i mosen da kapteinen tydelig snøvlet og slet med annonseringene før takeoff.

Da hadde kapteinen ifølge overvåkningskameraer allerede snublet seg gjennom sikkerhetskontrollen, der han mistet både solbriller, baggen og slet tydelig med balansen. Sikkerhetsvaktene hjalp ham med bagasjen og sendte ham videre.

Les også: Flybesetning promilletatt før Kreta-flygning

Passasjerer protesterte

Men etter at passasjerene hadde hørt hans mumlende forsøk på en annonsering, valgte flere å forlate flyet i protest. Da flere fulgte etter ble sikkerhetsvakter tilkalt og kapteinen tatt med for medisinske undersøkelser.

Ifølge indonesiske medier ble kapteinen erstattet med en annen pilot og flyet kunne til slutt fly sin planlagte rute. Ni passasjerer av de opprinnelig 154 om bord, valgte å kansellere sin billett.

Passasjerer filmet den famøse annonseringen, som tydelig gjorde flere medpassasjerer urolige.

Les også: – Piloter ikke mer deprimerte enn folk flest

Suspendert

Lavprisselskapet Citilink, som er regnet som én av de ti farligste flyselskapene i verden, sier i en uttalelse at de tar hendelsen alvorlig og at kapteinen er suspendert, mens saken etterforskes. De innrømmer at piloten virket «fysisk uskikket» til å fly.

Les også: Dette er de sikreste flyselskapene i verden

Den medisinske undersøkelsen viste i utgangspunktet ingen tegn til alkohol eller andre rusmidler i blodet til piloten. Flyselskapet har krevd en grundigere helseundersøkelse og resultatene fra denne er ventet å komme om en drøy uke.

Også indonesiske myndigheter er bekymret over hendelsen og samferdselsministeren har bedt Citilink Indonesia om å få full rapport om hendelsen.

Les også: Pilot: – Her er det best å sitte når det er turbulens

Personvernpolicy