Volkswagen legger Ducati-salg på is

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et potensielt milliardinnbringende virksomhetssalg blir stanset etter protester fra fagforeninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske bilkonsernet Volkswagen har ifølge hegnar.no vurdert å selge motorsykkelprodusenten Ducati etter å ha gått igjennom eiendelene sine, og sett på alternativer for de virksomhetene som ikke passer inn med konsernets fokus på biler og lastebiler.

Det skriver Bloomberg, som kan fortelle at Volkswagens Audi luksusdivisjon som eier Ducati, skal ha hyret inn Evercore Partners for å vurdere strategiske alternativer, ifølge ikke-navngitte kilder med nær kjennskap til saken.

Hverken Volkswagen eller Ducati har ønsket å kommentere opplysningene.

Les også: Vi testet Indian Roadmaster

Stanset prosessen

Den italienske motorsykkelprodusenten skal ifølge nyhetsbyrået ha blitt verdsatt til så mye som 1,5 milliarder euro, tilsvarende 14,1 milliarder norske kroner, penger som kunne kommet godt med for Volkswagen-konsernet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Salget av virksomheten som Audi kjøpte for 860 millioner euro i 2012 av et oppkjøpsfond, blir foreløpig ikke noe av etter kraftig motstand fra selskapets mektige fagforeninger.

- Ducatis konsernsjef uttalte fredag til arbeiderne at Volkswagens styre har besluttet å stanse salgsprosessen, sier regionalsjef for fagforeningen FIOM CIGL, Bruno Papignani til Bloomberg.

Denne saken ble først publisert på hegnar.no