Blinker du for å varsle fartskontroll - da tar politiet deg

Fem bilister bøtelagt for å ha advart om kontroller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved flere anledninger har politiet merket seg at bilister som nærmer seg kontroller har holdt veldig lav fart. I en Facebook-post karakteriserer de farten som unormalt lav. Det fikk politiet til å følge et spor.

Da de tidligere i uken hadde kontroll i Bærum ble en sivil patrulje satt til å observere trafikken i motgående kjøreretning. Og det viste seg at flere av bilene varslet medtrafikantene som kom mot dem at det var en trafikkontroll lenger framme ved å blinke med lysene.

– Vi stoppet fem bilister som blinket med lysene og tilbød forenklet forelegg for ulovlig lysbruk. Fire av dem godtok forlegg på 2600,-, mens en bilist ikke godtok. Vedkommende ble anmeldt, og saken sendes videre, sier Finn Erik Grønli ved trafikkorpset i Oslo politidistrikt i Facebook-posten.

Kan være ruset

Å varsle om laserkontrollen var ikke forbeholdt de som satt bak rattet på en bil.

– Vi så også en syklist vifte med armen trolig for å varsle bilistene.
Grønli sier at det er uheldig at trafikantene varsler. Fordi den som velger å blinke med lysene ikke vet noe om tilstanden til føreren som kjører bilen de møter.
– Du vet aldri om du varsler en ruskjører, person uten førerkort, eller andre som ikke burde vært i trafikken. Vi er ikke på veien for å ta flest mulig, men å luke ut farlige trafikanter, sier Grønli

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden