Frp stemmer for å øke bompengene med 10 milliarder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp feiret bompengekutt på landsmøtet, i Stortinget stemmer de for økt innkreving av bompenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under landsmøtet til Frp sa partileder og finansminister Siv Jensen at hun kunne avsløre en liten budsjettlekkasje:

– Vi skal rive nye bomstasjoner allerede i år. Få foreslår regjeringen å bruke 200 millioner kroner til å rive bomstasjoner, sa Jensen første fredagen i mai, da hun åpnet Fremskrittspartiets landsmøte.

Nesten en måned senere melder NRK at Frps samferdselspolitikere på Stortinget gir klarsignal til å starte innkreving av over 10,1 milliarder kroner fordelt på to nye bompengeprosjekter.

Langt mer enn de 200 millionene Jensen vil spare forbrukerne for. Samferdelsminister Jon Georg Dale sier til NRK at det her er snakk om gamle vedtak med bompengeandeler fastsatt i Nasjonal Transportplan.

Bakgrunn : Jensen varsler riving av bomstasjoner for 200 millioner

– Jeg skulle selvsagt ønske at dette ikke ble finansiert ved å hente inn 10 nye milliarder i bompenger, men realiteten er at Frp inntil helt nylig har vært helt alene i norsk politikk om å ønske å gjøre noe med bompengene, sier Dale til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingets transportkomité skal behandle utbyggingen av E6 Ulsberg til Melhus i Trøndelag og E18 Langangen - Dørdal i Telemark. Begge med 110 km/t. Prosjektet i Telemark har en forventet prislapp på 11,5 milliarder kroner. 4,45 milliarder finansieres med bompenger.

Slakter utspill: Gjelsvik kaller Jensens bompenge-millioner for smuler