Slutt på gratis elbil-lading i Oslo i 2019

Neste år skal lading av elbil på kommunale plasser gå fra å være gratis til å koste penger. Det er foreslått i Oslos kommunebudsjett for 2019. Prismodell er ikke bestemt.
Neste år skal lading av elbil på kommunale plasser gå fra å være gratis til å koste penger. Det er foreslått i Oslos kommunebudsjett for 2019. Prismodell er ikke bestemt. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Byrådet foreslår samtidig å bøtelegge elbiler som står parkert på kommunal ladeplass uten å lade.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo kommune ønsker å ta betalt for lading av elbil på kommunale parkeringsplasser neste år. Forslaget blir presentert i kommunebudsjettet for Oslo 2019, som blir lagt fram onsdag, melder Aftenposten.

Oslo har i dag 1450 kommunale ladestasjoner for vanlige elbiler som tilbyr gratis lading. Hva prisen for lading på disse plassene skal være er ikke bestemt, men byrådet ønsker at det skal koste litt mer enn strømmen bilen bruker.

– En betalingsordning vil føre til bedre sirkulasjon og gjøre at flere får tilgang til ladeplasser. Jeg kan love at det alltid skal lønne seg kraftig å velge miljøalternativer, men det er riktig at også elbiler begynner å betale litt nå som det blir flere elbiler i Oslo-regionen, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til avisen.

Når ladeavgiften blir innført neste år, skal det også bli forbudt å stå parkert på slike parkeringsplasser uten å lade, ifølge Aftenposten. Ulovlig parkering vil bli bøtelagt, men prisnivået er ikke bestemt.

Både Norsk elbilforening og miljøorganisasjonen Zero sier til Aftenposten at de støtter en betalingsløsning for kommunal elbil-lading da det vil bedre tilgjengeligheten for lading.

Les også:

I Stavanger kan du snart lade elbil fra lyktestolper

– Kun halvparten av nordmenn vurderer elbil som sitt neste bilkjøp

Bompenger for elbiler: – Bergen viser hvordan det bør gjøres

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden