Meny

Farlig forbikjøring fanget på video - politiet henlegger saken

Politiet vet hvem føreren er, men får ikke tak i ham. Trygg Trafikk mener grov risikoatferd i trafikken bør straffeforfølges.

I mars var Egil Isdal nær ved å miste livet i en trafikkulykke. Sola skinte og snøkantene strakk seg opp langs E16 mellom Kaupang og Stord.

Isdal var på vei hjem da han plutselig var millimeter unna en alvorlig ulykke som følge av en svært farlig forbikjøring.

– Det var millimeter om å gjøre. Han kom så brått at jeg skjønte ingenting. I brøkdelen av et sekund ventet jeg bare på det store smellet , uttalte han til Bergens Tidende.

– Det var rett og slett en helt vill forbikjøring, sier Isdal til NRK.

Både Isdal og en passasjer som kom i motsatt retning og lå bak bilen som kjørte forbi, filmet hendelsen. Begge overleverte filmene til politiet.

Se video av forbikjøringen øverst i artikkelen.

Mandag meldte BA at politiet nå gir opp å få tak i sjåføren som foretok den farlige forbikjøringen.

– Det er to grunner til det. Den ene er altså at det har vært vanskelig å få tak i vedkommende, fordi han har flyttet mye på seg mellom politidistriktene. I tillegg har det med prioritering av saker hos oss å gjøre, sier politioverbetjent Håvard Skattum ved Voss lensmannskontor til NRK.

Henleggelsen skaper reaksjoner.

Blant andre Isdal reagerer og sier til BA at dette ikke er med på å bedre tilliten til politiet.

Også Trygg Trafikk mener det er synd og uheldig at saken henlegges.

– Vi ønsker på generelt grunnlag at denne typen grov risikoatferd blir straffeforfulgt og ser det som et viktig bidrag til trafikksikkerheten, sier fylkesleder i Hordaland, Knut Olav Nestås til NRK.

Motor
Populært