Hvorfor er det store prisforskjeller mellom bomstasjoner i Norge?

<p>Bomstasjon i Bærum og Bergen.</p>
Bomstasjon i Bærum og Bergen. Foto: NTB Scanpix

Hvor mye du må betale i bompenger kommer an på hvor du bor og kjører. Se vår fylkesbaserte oversikt og sammenlign priser mellom byene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale myndigheter avgjør hvorvidt de vil kreve inn bompenger for å finansiere lokale infrastrukturprosjekter. Hvor stort beløp de ulike byområdene i Norge velger å samle inn, varierer stort.

Makser du månedstaket før gratispasseringer i Harstad eller Førde hver måned, koster bompenger deg 7488 kroner i året. Makser du månedstaket for dieselbil i rushtid i Oslo, koster bompenger deg 38.880 kroner i året. Tallene gjelder for lette kjøretøy som veier mindre enn 3,5 tonn.

Les om AutoPASS, månedstak, rabatt og timesregel i faktaboks lenger ned i saken.

De to førstnevnte byene har Norges laveste bompriser av byene som har bomring. Oslo på den andre enden av skalaen byr særlig dieselsjåfører på Norges desidert dyreste bomring.

– De store forskjellene i bompengepriser er et resultat av lokalpolitiske beslutninger. Innføring av bomstasjoner og takstnivå fastsettes lokalt, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til ABC Nyheter.

Reaksjon: Dale: – Uaktuelt å bestemme bompenger

Se vår bybaserte fylkesoversikt

Den laveste enkeltprisen for en bompassering i en norsk by finner du i Harstad, hvor det koster 13 kroner å passere bomringen uansett tidspunkt. Bodø er nesten like rimelig med 16 kroner per passering. Likevel kan det koste deg 400 kroner mer i måneden å passere bomringen i Bodø fordi byen har et høyere månedstak for bilister med avtale.

I den andre enden av skalaen finner vi Norges to største byer: Oslo og Bergen. Kjører du dieselbil i rushtiden gjennom en bomstasjon her, koster det deg henholdsvis 60 og 54 kroner for én passering.

Dette koster bompenger i de største byene i landets fylker:

Oversikten tar for seg priser hovedsaklig i fylkenes største byer. Det er kun prisene for lette kjøretøy under 3,5 tonn (personbiler) som er inkludert i oversikten.

Akershus - Bærum:18 kroner hele døgnet - månedstak på 60 passeringer og 10 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Aust-Agder - Arendal og Grimstad: I skrivende stund ingen bomring i fylket. Bomring med pris på 15-20 kroner kommer i forbindelse med bypakke, men det er usikkert når.

Buskerud - Drammen: Ingen bomring i Drammen i dag, men den innføres snart i forbindelse med bypakke. Planlagt takst er 23 kroner i rushtidsavgift, og 18 kroner ellers i døgnet. Månedstak på 70 passeringer med AutoPASS-avtale.

Finnmark: Ingen bomring i fylket.

Hedmark - Kongsvinger:33 kroner hele døgnet. 20 prosent rabatt med AutoPASS-brikke, men ikke månedstak. Fylket største byer har ikke bomringer, og har heller ingen konkrete planer om å innføre dette i nær framtid.

Hordaland - Bergen:54 kroner i rushtid for diesel - 29 kroner resten av døgnet. 49 kroner i rushtid for bensin/hybrid - 24 kroner ellers. Månedstak på 60 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Møre og Romsdal - Ålesund: Ingen bomring i Ålesund i dag, men den innføres snart i forbindelse med bypakke. Planlagt takst er 20 kroner hele døgnet. Månedstak på 60 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Nordland - Bodø:16 kroner hele døgnet. Månedstak på 80 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Oppland: Ingen av byene i Oppland har konkrete planer om å innføre bomring i nær framtid. Oppland har imidlertid bompengeinnkreving på fire veier: Fv. 34 - 33 kr, E16 - 36 kr, E6 - 18 og 24 kr, Rv. 4 - 43 kr.

Oslo:60 kroner i rushtid for diesel - 50 kroner resten av døgnet. 55 kroner for bensin/hybrid i rushtid - 45 kroner resten av døgnet. Månedstak på 60 passeringer og 10 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Rogaland - Stavanger (Nord-Jæren):44 kroner i rushtid - 22 kroner ellers (fra 1.10.18). Månedstak på 75 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Sogn og Fjordane - Førde:26 kroner hele døgnet. Månedstak på 30 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS.

Telemark - Skien og Porsgrunn:23 kroner i rushtid - 17 kroner ellers i døgnet (fra 1.10.18). Månedstak på 60 passeringer og 10 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Troms - Harstad:13 kroner hele døgnet. Månedstak på 60 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-brikke. Tromsø har planlagt innføring av bomring i løpet av få år, og taksten blir 30 kroner i rushtid - 10 kroner ellers i døgnet.

Trøndelag - Trondheim:30 kroner i rushtid - 15 kroner ellers i døgnet. Månedstak på 110 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Vest-Agder - Kristiansand:21 kroner i rushtid - 14 kroner ellers i døgnet. Månedstak på 50 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Vestfold: Ingen av de største byene har bomring i dag. Tønsberg skal starte bompengeinnkreving i 2023-2024 i forbindelse med bypakke, men taksten er ikke bestemt. Langs E18 i Vestfold finnes det flere bomstasjoner som koster mellom 5 og 13 kroner å passere.

Østfold - Fredrikstad/Sarpsborg: Fredrikstad har én bomstasjon i dag som koster 25 kroner. Sarpsborg har ingen. Neste sommer åpner seks nye bomstasjoner i Fredrikstad som skal ha samme prisnivå. Senere åpner det også bomstasjoner i Sarpsborg. Månedstak på 50 passeringer og 10 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Oslo og Bergen har per dags dato de eneste bomringene som differensierer diesel- og bensinbiler. Finnmark og Aust-Agder er i skrivende stund de eneste fylkene uten en eneste bomstasjon.

Aktuelt: Parti mot bompenger kan bli landsomfattende

– Tenk på hvem du stemmer på

Det er lokalpolitikere som bestemmer om bompenger skal innføres. Derfor oppfordrer samferdselsminister Jon Georg Dale innbyggerne til å tenke over hvilket parti de stemmer på ved kommunevalg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Det er lokalpolitikere som bestemmer om bompenger skal innføres. Derfor oppfordrer samferdselsminister Jon Georg Dale innbyggerne til å tenke over hvilket parti de stemmer på ved kommunevalg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

De aller fleste store byområdene i Norge har bypakker de skal finansiere, som inneholder prosjekter som skal forbedre lokal infrastruktur. I de fire største byene stiller staten opp med 50 prosent finansiering til utvalgte store prosjekter. Resten må de finansiere selv. Mindre byområder kan få enda mindre hjelp fra nasjonalt hold.

– Lokale myndigheter kan for eksempel bruke vekst i kommune- og fylkesinntekt til å betale en større del av regningen om de ønsker det, men vi ser at de fleste velger å bruke bompenger som hovedfinansiering. Hvilket parti man stemmer på i kommunevalg kan ha noe å si for hvor mye man ender opp med å betale i bompenger, forklarer samferdselsminister Dale.

Aktuelt: Jon Georg Dale lover ikke mindre bompenger

Slik fungerer AutoPASS-ordningen:

Rabatt. De aller fleste bomstasjoner i Norge tilbyr i dag passering med AutoPASS-brikke. Har du en slik brikke, får du enten 10 eller 20 prosent rabatt for passeringer i din lokale bomring. Det gjelder uansett om det er rushtid eller ikke.

Timesregel. I tillegg kommer AutoPASS med en timesregel. Den innebærer at du kun betaler for én bompassering i løpet av 60 minutter. Passerer du for eksempel tre bommer som koster 20 kroner per stykk i løpet av 60 minutter, betaler du kun for den første. Med 20 prosent rabatt vil da de tre bompasseringene totalt koste deg 16 kroner.

Månedstak. De fleste steder har også noe som heter månedstak for bilister som kjører med AutoPASS-brikke. Det innebærer man betaler for et maksimum antall passeringer per stasjon eller selskap i løpet av en kalendermåned. Passeringer etter at taket er nådd er gratis. Månedstaket eksisterer for å dempe belastningen på bilister som kjører mye. Taket skaper en forutsigbarhet ved at det gir en makspris for hvor mye du kan ende opp med å betale i løpet av en måned.

Bruk. De alle fleste bilister som passerer bomstasjoner ofte har en AutoPASS-avtale. Ifølge tall fra Statens vegvesen har 2.104.058 lette kjøretøy AutoPASS-brikke i Norge. Totalt er det 2.719.395 personbiler i Norge. Bompengeselskapet Fjellinjen, som krever inn bompenger i Oslo og Bærum, oppgir at 87,3 prosent av registrerte passeringer i selskapets bomstasjoner i fjor skjedde med AutoPASS-brikker.

Bergen: Har skapt ønsket miljøeffekt

Både Bergen og Oslo er dyre, men Bergen har en adskillig lavere pris utenfor rushtid enn det Oslo har. Mens Oslo krever 50 kroner av dieselbiler utenfor rushtid, krever Bergen kun 29 kroner.

Solveig Paule er sekretariatsleder for Miljøløftet i Bergen. Hun forklarer den tunge rushtidsavgiften slik:

– Bergen har lenge hatt utfordringer med blant annet høy luftforurensing, og samtidig et ønske om økt fremkommelighet, og bedre prioritering av kollektivreisende, syklende og gående. Det ble derfor innført tidsdifferensierte takster i februar 2016. Takstene i rushtiden ble økt betydelig, og redusert ellers i døgnet. Målsetningen var å få folk til å reise på andre tidspunkt, eller å endre reisemåte.

Bompengene i Bergen har blitt skrudd opp i rushtiden for å bedre luftkvaliteten i byen. Det førte til protester fra yrkessjåfører, som gjennomførte en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bompengene i Bergen har blitt skrudd opp i rushtiden for å bedre luftkvaliteten i byen. Det førte til protester fra yrkessjåfører, som gjennomførte en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Paule påpeker at effektene på trafikken og miljøet i Bergen har vært gode. Biltrafikken inn mot sentrum har gått ned med 6 prosent fra 2015-2017, og er 20 prosent lavere enn den var i 1990.

– Når det gjelder luftkvalitet, viser målingene fra 2017 rekordlave målinger av nitrogendioksid. Målestasjonen på Danmarksplass (langs E16, red. anm.) viser et årsgjennomsnitt på 34,7 μg/m3. Dette er den laveste registreringen på Danmarksplass siden 2002, og er en nedgang på 14,5 prosent sammenlignet med 2016, sier sekretariatslederen til ABC Nyheter.

Få med deg siste nytt om bompenger her.

Oslo: dyrest per passering og per måned

I Oslo er ikke fordelen med å kjøre bil utenom rushtid like stor. Hovedstaden er den byen i Norge som er har høyest bompengepris for diesel, bensin- og hybridsjåfører både per passering og per måned.

Byrådsleder i Oslo kommune Raymond Johansen og miljøbyråd Lan Marie Berg har bidratt til å gjøre Oslo til en grønnere by. Derfor forsvarer Berg hovedstadens høye bompriser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Byrådsleder i Oslo kommune Raymond Johansen og miljøbyråd Lan Marie Berg har bidratt til å gjøre Oslo til en grønnere by. Derfor forsvarer Berg hovedstadens høye bompriser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, forsvarer de høye satsene i Oslo med at pengene går til gode miljøtiltak istedenfor motorveiprosjekter.

– Tidligere gikk store deler av inntektene fra bomringen til motorveiprosjekter som øker biltrafikken, forurensningen og fører til mer kø og dårligere trafikksikkerhet - stikk i strid både med nasjonale og lokale mål for klima, miljø og byutvikling, sier byråden til ABC Nyheter.

Nå går mer enn 9 av 10 kroner til å bygge ut sykkelveier og kollektivprosjekter, ifølge Berg. Både biltrafikken, klimagassutslippene og luftforurensningen har gått ned.

– Det er bra at vi har fått på plass mer rettferdige bompenger i Oslo, og at det er bred partipolitisk oppslutning om de nye bompengene både i Oslo og i Akershus.

I mars 2019 åpner flere nye bomstasjoner i Oslo og Akershus. Se hvor de kommer og hvor mye du må betale her.

Aktuelt: Bompengeaksjoner i flere byer tirsdag

Trondheim og Stavanger: Lavere satser –høyere månedspris

Maks månedspris i utvalgte byer

  • Oslo: kr 3240/kr 2970* (diesel/bensin)
  • Bergen: kr 2592/kr 2352* (diesel/bensin)
  • Stavanger (Nord-Jæren): kr 2675*
  • Trondheim: kr 2640*
  • Skien og Porsgrunn: kr 1242*
  • Bodø: kr 1024
  • Ålesund: kr 960
  • Kristiansand: kr 840*
  • Førde: kr 624
  • Harstad: kr 624

*= Regnet ut med rushtidsavgift. Byene uten stjerne har ikke en egen rushtidsavgift.
Regnestykket er løst ved å gange rabattert pris gitt ved én passering med AutoPASS-brikke med månedstaket gitt med AutoPASS-brikke. Eksempel på regnestykke for dieselbil i Oslo: 54 kroner x 60 passeringer = 3240 kroner.
Total månedspris vil sannsynligvis være lavere enn oppgitt i oversikten for byene med rushtidsavgift, dersom du også kjører gjennom bomringen utenom rushtid.
Maks månedspris forutsetter at du har AutoPASS-avtale. Har du ikke det, finnes det ikke noen maksgrense for hvor mye du må betale.

Trondheim har mye lave rushtidssatser enn Oslo og Bergen, med 30 kroner per passering. Likevel kan det koste deg mer å kjøre personbil i Trondheim enn i Bergen per måned, dersom du bruker bilen veldig mye.

Det er fordi Trondheim har et månedstak på 110 passeringer før det blir gratis å kjøre gjennom bommen. Bergens månedstak er på nesten halvparten, med 60 passeringer før det blir gratis. Se maks månedspris for utvalgte byer i faktaboks.

Månedstak på passering forutsetter at bilen har AutoPASS-brikke.

På Nord-Jæren har deler av befolkningen gjort opprør mot bompengeordningen som skal innføres i regionen 1. oktober. Satsene er lavere enn i Bergen og Oslo, med 44 kroner for passering i rushtid og 22 kroner ellers i døgnet.

Likevel kan totalprisen per måned bli høyere for bilister som kjører hyppig i Stavanger enn i Bergen, da månedtaket er på 75 passeringer før det blir gratis.

Stine Haave Åsland leder Bymiljøpakken for Nord-Jæren. Hun sier prisene har blitt som de har blitt fordi regionen er helt avhengig av nok inntekter til å finansiere de lokale infrastrukturprosjektene som skal gjennomføres.

– Det er en stor forskjell på hvor mye penger som skal investeres i de ulike bypakkene rundt om i landet. Derfor er også totalrammen for de ulike bypakkene forskjellige. Våre takster ble satt da vi lagde bypakken Nord-Jæren i 2013-2014, sier Åsland til ABC Nyheter.

Hun mener det er så å si umulig og sammenligne bompengepriser fordi det er løst så ulikt fra by til by.

– Bare se på måten bommene er satt opp. De er satt opp helt annerledes i Oslo enn på Nord-Jæren for eksempel.

Les også:

Bompenger for elbiler: – Bergen viser hvordan det bør gjøres

Frp-profil protesterer mot bompenger: – Folk er skikkelig, skikkelig forbanna!

Bompengeparti vil utfordre Frp

Firefelts motorvei i Trøndelag gir bompenger til 2039

Vil ha omkamp om bompenger: – Det ble feil

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29 Nissan tilbakekaller 400.000 biler02:17 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38 Kina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15 Bergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58 Boris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53 Forsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51 Statsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21 Frode Berg tilbake på norsk jord22:45 Uventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05 Den siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42 Frode Berg tilbake i Norge21:16 Obama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52 90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13 Ekspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38 Fly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18 Mysteriet i vikinggraven19:01 – Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11 Anklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04 Verden er et skumlere sted for Norge17:49 Trond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27 Kinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39 John (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29 Sp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52 Ny norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17 Flere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16 Koran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56 Bjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54 Brochmann sikret poeng for Sandviken14:53 Adserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52 Historisk sølvmedalje til Vålerenga14:52 Vålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52 Fart ble ydmyket av Klepp14:37 Etterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30 Bale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55 Thingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52 «Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38 Danmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52 Store mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34 Fylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07 Politiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06 Haaland uaktuell til Malta-kampen11:20 EM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10 Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09 En drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04 Eckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49 Gressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02 Høy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00 35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40 Serbias president innlagt på sykehus
Siste nytt
20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene02:29MotorNissan tilbakekaller 400.000 biler02:17VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter01:38VerdenKina nekter to frittalende australske politikere innreise01:15NorgeBergs forsvarer: – En umenneskelig påkjenning00:58VerdenBoris Johnson: Partiets kandidater støtter brexitavtalen23:53NorgeForsvarer: – Siktede er sterkt preget etter Larvik-brannen23:51VerdenStatsministerkandidat i Libanon trekker seg23:21VerdenFrode Berg tilbake på norsk jord22:45VerdenUventede svingninger i oksygennivåene på Mars22:05VerdenDen siste overlevende fra Hindenburg-ulykken er død21:42NorgeFrode Berg tilbake i Norge21:16VerdenObama advarer Demokratenes kandidater mot å bevege seg for langt til venstre20:52Norge90-åring omkom i traktorulykke i Hol i Hallingdal20:13VerdenEkspert om prinsesse Dianas død: – Hun kunne vært reddet19:38NorgeFly fra Vilnius landet i Oslo – uvisst om Berg var med19:18VerdenMysteriet i vikinggraven19:01Helse og livsstil– Jeg er ganske opptatt av at jeg skal dø18:11PolitikkAnklager om valgfusk i Storbritannia vurderes av britisk politi18:04NorgeVerden er et skumlere sted for Norge17:49Helse og livsstilTrond (51) overlevde 1 /12 time under snøen: – Det skal egentlig ikke være mulig17:27VerdenKinesiske soldater ute i Hongkongs gater16:39VerdenJohn (71): – Jeg er ikke som alle andre16:29PolitikkSp vil gjenopprette 20 politikontorer15:52SportNy norsk skøytenedtur i Minsk: – Ikke gøy å gå sakte15:17VerdenFlere drept av bilbombe i tyrkiskkontrollert område i Syria15:16NorgeKoran-brenning i Kristiansand førte til bråk14:56SportBjånesøy sikret poeng for Stabæk14:54SportBrochmann sikret poeng for Sandviken14:53SportAdserø avgjorde for Trondheims-Ørn14:52SportHistorisk sølvmedalje til Vålerenga14:52SportVålerenga seiret borte mot Arna-Bjørnar14:52SportFart ble ydmyket av Klepp14:37NorgeEtterretningsekspert: Frode Berg har trolig ikke plikt til å snakke14:30SportBale: – Jeg har definitivt mer glede av å spille for Wales13:55SportThingnes Bø gikk seg svimmel: – Det var grusomt13:52Norge«Paradise Hotel»-kjendis bedragerisiktet: – Beklager13:38VerdenDanmark vil nekte danske fremmedkrigere hjelp i utlandet12:52NorgeStore mengder snø og regn skaper vanskelige kjøreforhold på Østlandet12:34NorgeFylkeslegen åpner tilsynssak mot Helse Bergen etter drapet i Nattlandsveien12:07VerdenPolitiet brukte tåregass mot gule vester-demonstranter12:06SportHaaland uaktuell til Malta-kampen11:20SportEM-klare England uten Gómez og Henderson i siste kvalifiseringskamp11:10VerdenDansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel11:09VerdenEn drept i demonstrasjoner i Iran etter økte bensinpriser11:04SportEckhoff gledet seg over «halvt norsk» overraskelse på tung dag10:49SportGressteppet i Parken slaktes: – Flaut hvis den er sånn under EM10:02PolitikkHøy valgdeltakelse på Sri Lanka til tross for en rekke voldelige hendelser10:00Sport35 vanviddsminutter ødela EM-kvalifiseringen for Norge09:40VerdenSerbias president innlagt på sykehus
Populært