Hvorfor er det store prisforskjeller mellom bomstasjoner i Norge?

<p>Bomstasjon i Bærum og Bergen.</p>
Bomstasjon i Bærum og Bergen. Foto: NTB Scanpix

Hvor mye du må betale i bompenger kommer an på hvor du bor og kjører. Se vår fylkesbaserte oversikt og sammenlign priser mellom byene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lokale myndigheter avgjør hvorvidt de vil kreve inn bompenger for å finansiere lokale infrastrukturprosjekter. Hvor stort beløp de ulike byområdene i Norge velger å samle inn, varierer stort.

Makser du månedstaket før gratispasseringer i Harstad eller Førde hver måned, koster bompenger deg 7488 kroner i året. Makser du månedstaket for dieselbil i rushtid i Oslo, koster bompenger deg 38.880 kroner i året. Tallene gjelder for lette kjøretøy som veier mindre enn 3,5 tonn.

Les om AutoPASS, månedstak, rabatt og timesregel i faktaboks lenger ned i saken.

De to førstnevnte byene har Norges laveste bompriser av byene som har bomring. Oslo på den andre enden av skalaen byr særlig dieselsjåfører på Norges desidert dyreste bomring.

– De store forskjellene i bompengepriser er et resultat av lokalpolitiske beslutninger. Innføring av bomstasjoner og takstnivå fastsettes lokalt, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) til ABC Nyheter.

Reaksjon: Dale: – Uaktuelt å bestemme bompenger

Se vår bybaserte fylkesoversikt

Den laveste enkeltprisen for en bompassering i en norsk by finner du i Harstad, hvor det koster 13 kroner å passere bomringen uansett tidspunkt. Bodø er nesten like rimelig med 16 kroner per passering. Likevel kan det koste deg 400 kroner mer i måneden å passere bomringen i Bodø fordi byen har et høyere månedstak for bilister med avtale.

I den andre enden av skalaen finner vi Norges to største byer: Oslo og Bergen. Kjører du dieselbil i rushtiden gjennom en bomstasjon her, koster det deg henholdsvis 60 og 54 kroner for én passering.

Dette koster bompenger i de største byene i landets fylker:

Oversikten tar for seg priser hovedsaklig i fylkenes største byer. Det er kun prisene for lette kjøretøy under 3,5 tonn (personbiler) som er inkludert i oversikten.

Akershus - Bærum:18 kroner hele døgnet - månedstak på 60 passeringer og 10 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Aust-Agder - Arendal og Grimstad: I skrivende stund ingen bomring i fylket. Bomring med pris på 15-20 kroner kommer i forbindelse med bypakke, men det er usikkert når.

Buskerud - Drammen: Ingen bomring i Drammen i dag, men den innføres snart i forbindelse med bypakke. Planlagt takst er 23 kroner i rushtidsavgift, og 18 kroner ellers i døgnet. Månedstak på 70 passeringer med AutoPASS-avtale.

Finnmark: Ingen bomring i fylket.

Hedmark - Kongsvinger:33 kroner hele døgnet. 20 prosent rabatt med AutoPASS-brikke, men ikke månedstak. Fylket største byer har ikke bomringer, og har heller ingen konkrete planer om å innføre dette i nær framtid.

Hordaland - Bergen:54 kroner i rushtid for diesel - 29 kroner resten av døgnet. 49 kroner i rushtid for bensin/hybrid - 24 kroner ellers. Månedstak på 60 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Møre og Romsdal - Ålesund: Ingen bomring i Ålesund i dag, men den innføres snart i forbindelse med bypakke. Planlagt takst er 20 kroner hele døgnet. Månedstak på 60 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Nordland - Bodø:16 kroner hele døgnet. Månedstak på 80 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Oppland: Ingen av byene i Oppland har konkrete planer om å innføre bomring i nær framtid. Oppland har imidlertid bompengeinnkreving på fire veier: Fv. 34 - 33 kr, E16 - 36 kr, E6 - 18 og 24 kr, Rv. 4 - 43 kr.

Oslo:60 kroner i rushtid for diesel - 50 kroner resten av døgnet. 55 kroner for bensin/hybrid i rushtid - 45 kroner resten av døgnet. Månedstak på 60 passeringer og 10 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Rogaland - Stavanger (Nord-Jæren):44 kroner i rushtid - 22 kroner ellers (fra 1.10.18). Månedstak på 75 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Sogn og Fjordane - Førde:26 kroner hele døgnet. Månedstak på 30 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS.

Telemark - Skien og Porsgrunn:23 kroner i rushtid - 17 kroner ellers i døgnet (fra 1.10.18). Månedstak på 60 passeringer og 10 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Troms - Harstad:13 kroner hele døgnet. Månedstak på 60 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-brikke. Tromsø har planlagt innføring av bomring i løpet av få år, og taksten blir 30 kroner i rushtid - 10 kroner ellers i døgnet.

Trøndelag - Trondheim:30 kroner i rushtid - 15 kroner ellers i døgnet. Månedstak på 110 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Vest-Agder - Kristiansand:21 kroner i rushtid - 14 kroner ellers i døgnet. Månedstak på 50 passeringer og 20 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Vestfold: Ingen av de største byene har bomring i dag. Tønsberg skal starte bompengeinnkreving i 2023-2024 i forbindelse med bypakke, men taksten er ikke bestemt. Langs E18 i Vestfold finnes det flere bomstasjoner som koster mellom 5 og 13 kroner å passere.

Østfold - Fredrikstad/Sarpsborg: Fredrikstad har én bomstasjon i dag som koster 25 kroner. Sarpsborg har ingen. Neste sommer åpner seks nye bomstasjoner i Fredrikstad som skal ha samme prisnivå. Senere åpner det også bomstasjoner i Sarpsborg. Månedstak på 50 passeringer og 10 prosent rabatt med AutoPASS-avtale.

Oslo og Bergen har per dags dato de eneste bomringene som differensierer diesel- og bensinbiler. Finnmark og Aust-Agder er i skrivende stund de eneste fylkene uten en eneste bomstasjon.

Aktuelt: Parti mot bompenger kan bli landsomfattende

– Tenk på hvem du stemmer på

Det er lokalpolitikere som bestemmer om bompenger skal innføres. Derfor oppfordrer samferdselsminister Jon Georg Dale innbyggerne til å tenke over hvilket parti de stemmer på ved kommunevalg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Det er lokalpolitikere som bestemmer om bompenger skal innføres. Derfor oppfordrer samferdselsminister Jon Georg Dale innbyggerne til å tenke over hvilket parti de stemmer på ved kommunevalg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

De aller fleste store byområdene i Norge har bypakker de skal finansiere, som inneholder prosjekter som skal forbedre lokal infrastruktur. I de fire største byene stiller staten opp med 50 prosent finansiering til utvalgte store prosjekter. Resten må de finansiere selv. Mindre byområder kan få enda mindre hjelp fra nasjonalt hold.

– Lokale myndigheter kan for eksempel bruke vekst i kommune- og fylkesinntekt til å betale en større del av regningen om de ønsker det, men vi ser at de fleste velger å bruke bompenger som hovedfinansiering. Hvilket parti man stemmer på i kommunevalg kan ha noe å si for hvor mye man ender opp med å betale i bompenger, forklarer samferdselsminister Dale.

Aktuelt: Jon Georg Dale lover ikke mindre bompenger

Slik fungerer AutoPASS-ordningen:

Rabatt. De aller fleste bomstasjoner i Norge tilbyr i dag passering med AutoPASS-brikke. Har du en slik brikke, får du enten 10 eller 20 prosent rabatt for passeringer i din lokale bomring. Det gjelder uansett om det er rushtid eller ikke.

Timesregel. I tillegg kommer AutoPASS med en timesregel. Den innebærer at du kun betaler for én bompassering i løpet av 60 minutter. Passerer du for eksempel tre bommer som koster 20 kroner per stykk i løpet av 60 minutter, betaler du kun for den første. Med 20 prosent rabatt vil da de tre bompasseringene totalt koste deg 16 kroner.

Månedstak. De fleste steder har også noe som heter månedstak for bilister som kjører med AutoPASS-brikke. Det innebærer man betaler for et maksimum antall passeringer per stasjon eller selskap i løpet av en kalendermåned. Passeringer etter at taket er nådd er gratis. Månedstaket eksisterer for å dempe belastningen på bilister som kjører mye. Taket skaper en forutsigbarhet ved at det gir en makspris for hvor mye du kan ende opp med å betale i løpet av en måned.

Bruk. De alle fleste bilister som passerer bomstasjoner ofte har en AutoPASS-avtale. Ifølge tall fra Statens vegvesen har 2.104.058 lette kjøretøy AutoPASS-brikke i Norge. Totalt er det 2.719.395 personbiler i Norge. Bompengeselskapet Fjellinjen, som krever inn bompenger i Oslo og Bærum, oppgir at 87,3 prosent av registrerte passeringer i selskapets bomstasjoner i fjor skjedde med AutoPASS-brikker.

Bergen: Har skapt ønsket miljøeffekt

Både Bergen og Oslo er dyre, men Bergen har en adskillig lavere pris utenfor rushtid enn det Oslo har. Mens Oslo krever 50 kroner av dieselbiler utenfor rushtid, krever Bergen kun 29 kroner.

Solveig Paule er sekretariatsleder for Miljøløftet i Bergen. Hun forklarer den tunge rushtidsavgiften slik:

– Bergen har lenge hatt utfordringer med blant annet høy luftforurensing, og samtidig et ønske om økt fremkommelighet, og bedre prioritering av kollektivreisende, syklende og gående. Det ble derfor innført tidsdifferensierte takster i februar 2016. Takstene i rushtiden ble økt betydelig, og redusert ellers i døgnet. Målsetningen var å få folk til å reise på andre tidspunkt, eller å endre reisemåte.

Bompengene i Bergen har blitt skrudd opp i rushtiden for å bedre luftkvaliteten i byen. Det førte til protester fra yrkessjåfører, som gjennomførte en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bompengene i Bergen har blitt skrudd opp i rushtiden for å bedre luftkvaliteten i byen. Det førte til protester fra yrkessjåfører, som gjennomførte en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen i fjor. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Paule påpeker at effektene på trafikken og miljøet i Bergen har vært gode. Biltrafikken inn mot sentrum har gått ned med 6 prosent fra 2015-2017, og er 20 prosent lavere enn den var i 1990.

– Når det gjelder luftkvalitet, viser målingene fra 2017 rekordlave målinger av nitrogendioksid. Målestasjonen på Danmarksplass (langs E16, red. anm.) viser et årsgjennomsnitt på 34,7 μg/m3. Dette er den laveste registreringen på Danmarksplass siden 2002, og er en nedgang på 14,5 prosent sammenlignet med 2016, sier sekretariatslederen til ABC Nyheter.

Få med deg siste nytt om bompenger her.

Oslo: dyrest per passering og per måned

I Oslo er ikke fordelen med å kjøre bil utenom rushtid like stor. Hovedstaden er den byen i Norge som er har høyest bompengepris for diesel, bensin- og hybridsjåfører både per passering og per måned.

Byrådsleder i Oslo kommune Raymond Johansen og miljøbyråd Lan Marie Berg har bidratt til å gjøre Oslo til en grønnere by. Derfor forsvarer Berg hovedstadens høye bompriser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Byrådsleder i Oslo kommune Raymond Johansen og miljøbyråd Lan Marie Berg har bidratt til å gjøre Oslo til en grønnere by. Derfor forsvarer Berg hovedstadens høye bompriser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, forsvarer de høye satsene i Oslo med at pengene går til gode miljøtiltak istedenfor motorveiprosjekter.

– Tidligere gikk store deler av inntektene fra bomringen til motorveiprosjekter som øker biltrafikken, forurensningen og fører til mer kø og dårligere trafikksikkerhet - stikk i strid både med nasjonale og lokale mål for klima, miljø og byutvikling, sier byråden til ABC Nyheter.

Nå går mer enn 9 av 10 kroner til å bygge ut sykkelveier og kollektivprosjekter, ifølge Berg. Både biltrafikken, klimagassutslippene og luftforurensningen har gått ned.

– Det er bra at vi har fått på plass mer rettferdige bompenger i Oslo, og at det er bred partipolitisk oppslutning om de nye bompengene både i Oslo og i Akershus.

I mars 2019 åpner flere nye bomstasjoner i Oslo og Akershus. Se hvor de kommer og hvor mye du må betale her.

Aktuelt: Bompengeaksjoner i flere byer tirsdag

Trondheim og Stavanger: Lavere satser –høyere månedspris

Maks månedspris i utvalgte byer

  • Oslo: kr 3240/kr 2970* (diesel/bensin)
  • Bergen: kr 2592/kr 2352* (diesel/bensin)
  • Stavanger (Nord-Jæren): kr 2675*
  • Trondheim: kr 2640*
  • Skien og Porsgrunn: kr 1242*
  • Bodø: kr 1024
  • Ålesund: kr 960
  • Kristiansand: kr 840*
  • Førde: kr 624
  • Harstad: kr 624

*= Regnet ut med rushtidsavgift. Byene uten stjerne har ikke en egen rushtidsavgift.
Regnestykket er løst ved å gange rabattert pris gitt ved én passering med AutoPASS-brikke med månedstaket gitt med AutoPASS-brikke. Eksempel på regnestykke for dieselbil i Oslo: 54 kroner x 60 passeringer = 3240 kroner.
Total månedspris vil sannsynligvis være lavere enn oppgitt i oversikten for byene med rushtidsavgift, dersom du også kjører gjennom bomringen utenom rushtid.
Maks månedspris forutsetter at du har AutoPASS-avtale. Har du ikke det, finnes det ikke noen maksgrense for hvor mye du må betale.

Trondheim har mye lave rushtidssatser enn Oslo og Bergen, med 30 kroner per passering. Likevel kan det koste deg mer å kjøre personbil i Trondheim enn i Bergen per måned, dersom du bruker bilen veldig mye.

Det er fordi Trondheim har et månedstak på 110 passeringer før det blir gratis å kjøre gjennom bommen. Bergens månedstak er på nesten halvparten, med 60 passeringer før det blir gratis. Se maks månedspris for utvalgte byer i faktaboks.

Månedstak på passering forutsetter at bilen har AutoPASS-brikke.

På Nord-Jæren har deler av befolkningen gjort opprør mot bompengeordningen som skal innføres i regionen 1. oktober. Satsene er lavere enn i Bergen og Oslo, med 44 kroner for passering i rushtid og 22 kroner ellers i døgnet.

Likevel kan totalprisen per måned bli høyere for bilister som kjører hyppig i Stavanger enn i Bergen, da månedtaket er på 75 passeringer før det blir gratis.

Stine Haave Åsland leder Bymiljøpakken for Nord-Jæren. Hun sier prisene har blitt som de har blitt fordi regionen er helt avhengig av nok inntekter til å finansiere de lokale infrastrukturprosjektene som skal gjennomføres.

– Det er en stor forskjell på hvor mye penger som skal investeres i de ulike bypakkene rundt om i landet. Derfor er også totalrammen for de ulike bypakkene forskjellige. Våre takster ble satt da vi lagde bypakken Nord-Jæren i 2013-2014, sier Åsland til ABC Nyheter.

Hun mener det er så å si umulig og sammenligne bompengepriser fordi det er løst så ulikt fra by til by.

– Bare se på måten bommene er satt opp. De er satt opp helt annerledes i Oslo enn på Nord-Jæren for eksempel.

Les også:

Bompenger for elbiler: – Bergen viser hvordan det bør gjøres

Frp-profil protesterer mot bompenger: – Folk er skikkelig, skikkelig forbanna!

Bompengeparti vil utfordre Frp

Firefelts motorvei i Trøndelag gir bompenger til 2039

Vil ha omkamp om bompenger: – Det ble feil

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:45 Manshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19 Får kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22 Reisegigant nær økonomisk kollaps08:19 Biden krever utskrift av Trump-samtale08:08 Stort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39 En person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 En mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 «Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58 Norge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43 Colombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23 Trump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08 Opposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01 – Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29 Tre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21 ACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33 Tre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19 Siv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34 Russland og Kina med stor militærøvelse15:56 Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54 Twitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38 Studie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28 Mann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15 Bloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14 Bilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00 Drapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57 Tysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36 Global klimastreik kan slå alle rekorder14:34 Russisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34 Bill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26 Ruud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59 DNB øker renten på boliglån13:50 Benjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45 Sykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45 Mann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35 MDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01 Bertheussens VG-klage behandles i PFU13:00 Haaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53 Rundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43 Minst to døde i uvær i Texas12:39 Bjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20 Åpen Folkekirke beholder flertallet11:41 Google varsler nye investeringer i Europa10:59 Lekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53 Ropstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53 Bompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51 Norge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17 Sudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16 Jurist i UDI siktet for korrupsjon10:10 Her er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47 Hvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47 Ulv påkjørt i Elverum09:24 Hanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19 Over 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05 Interpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05 Enda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57 Equinor har fått verdens største vindkontrakt08:56 Godtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54 Global klimaprotest innledet i Australia08:53 Alvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39 FN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16 Myggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00 Seks personer er skutt i Washington07:57 Flere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30 Ødegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19 Solbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55 Raja avviser lederkamp i Venstre06:00 2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57 Ny behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50 Dette skjer i dag05:45 Amnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30 Dette skjedde i natt05:30 Ordførerkartet snart ferdig tegnet05:15 Klart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10 Lyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40 Russisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet
Siste nytt
10:45NorgeManshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19PengerFår kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22PengerReisegigant nær økonomisk kollaps08:19VerdenBiden krever utskrift av Trump-samtale08:08PolitikkStort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39NorgeEn person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeEn mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26Norge«Sigøynerkongen» Karoli siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua19:58SportNorge må spille skjebnekamp for tomme tribuner19:43VerdenColombia: 8 tonn kokain funnet i ubåt19:23VerdenTrump indikerer at han ikke planlegger angrep mot Iran19:08PolitikkOpposisjonen i Oslo krever gransking av Lan Marie Berg etter brudd på arbeidsmiljøloven19:01Penger– Tok Visa-kort fra mann og «svidde av» 152.527 kroner18:29NorgeTre biler involvert i kollisjon i Hordaland: Tre personer til sykehus18:21PolitikkACER-rettssak mot statsministeren: – Nok er nok!17:33NorgeTre nye meldinger om syke hunder: 90 forskjellige hunderaser har hatt symptomer17:19PolitikkSiv Jensen skal bli tøffere: – Det kan vitalisere regjeringssamarbeidet16:34VerdenRussland og Kina med stor militærøvelse15:56PengerNordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor15:54KulturTwitter stenger flere tusen kontoer som har spredd falske nyheter15:38Helse og livsstilStudie: Psykiske lidelser ga mer rus15:28NorgeMann (19) filmet voldtekt - sendte videoene til venner15:15VerdenBloomberg-journalister for retten i Tyrkia15:14NorgeBilfører satt fast i bilen etter kollisjon med lastebil15:00VerdenDrapssiktet nordmann på rømmen i Thailand: – Føler seg truet på livet14:57PengerTysk klimapakke vil koste minst 50 milliarder euro14:36VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder14:34VerdenRussisk skuespiller løslatt etter protestbølge14:34PolitikkBill de Blasio trekker seg fra presidentvalgkampen14:26SportRuud hadde verdens 15. beste tennisspiller i kne13:59PengerDNB øker renten på boliglån13:50PolitikkBenjamin Netanyahu lever på lånt tid13:45VerdenSykehusangrep i Afghanistan tok 39 liv – 140 ble såret13:45NorgeMann bevisstløs etter slagsmål i Trondheim13:35PolitikkMDGs Venstre-flørt diskuteres bak lukkede dører13:01KulturBertheussens VG-klage behandles i PFU13:00SportHaaland kåret til ukens spiller i Champions League12:53PengerRundt 100 mister jobben i Kleven verft12:43VerdenMinst to døde i uvær i Texas12:39SportBjørndalen etter Hanevold-farvel: – Alt det flotte kom fram12:20NorgeÅpen Folkekirke beholder flertallet11:41PengerGoogle varsler nye investeringer i Europa10:59PolitikkLekkasjer fra statsbudsjettet for 202010:53PolitikkRopstad: Snikislamisering er et dårlig ord10:53PolitikkBompengepartiet står fast ved eksklusjon10:51NorgeNorge går inn i europeisk forsvarssamarbeid10:17VerdenSudansk mann drept av Libyas kystvakt10:16NorgeJurist i UDI siktet for korrupsjon10:10MotorHer er Norges beste og verste elbil-kommuner09:47PengerHvert tredje salg av landbrukseiendom var fritt09:47NorgeUlv påkjørt i Elverum09:24SportHanevold bisettes: – Takk for fantastiske øyeblikk09:19KulturOver 70 prosent av avisenes inntekter kommer fremdeles fra papir09:05VerdenInterpol trapper opp jakten på norsk drapsmann09:05VerdenEnda en øystat i Stillehavet vender Taiwan ryggen08:57PengerEquinor har fått verdens største vindkontrakt08:56PolitikkGodtar valget tross manipulasjon fra NRK08:54VerdenGlobal klimaprotest innledet i Australia08:53VerdenAlvorlig varslersak mot Trump holdes hemmelig08:39PolitikkFN nekter «slemme» land taletid på klimatoppmøte – får norsk støtte08:16VerdenMyggmiddel kan være årsak til syke diplomater på Cuba08:00VerdenSeks personer er skutt i Washington07:57NorgeFlere voldtekter over internett etterforskes av politiet07:30SportØdegaard: Perfekt by, stolt øyeblikk, drømmer om Europa07:19SportSolbakkens lag med kruttsterk Europa-statistikk06:55PolitikkRaja avviser lederkamp i Venstre06:00Norge2009-2019: Ti år med begrepet «snikislamisering»05:57Helse og livsstilNy behandling mot arvelig eggstokkreft godkjent i Norge05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenAmnesty: Hongkong-politiet bruker brutal vold mot demonstrantene05:30NorgeDette skjedde i natt05:30PolitikkOrdførerkartet snart ferdig tegnet05:15NorgeKlart for byrådsforhandlinger i Oslo fredag05:10NorgeLyngdal kommune i tilsynssak etter dobbeltdrap i Trondheim04:40VerdenRussisk sjaman på pilegrimsreise for å «fordrive» Putin pågrepet
Populært