Knuste Ferrari-rekord i en av verdens farligste veier

«Drageveien» i Kina regnes som en av de mest forræderske veiene på planeten. Det hindret ikke en familiebil fra å kjøre fortere enn en sportsbil opp de livsfarlige svingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sine 99 skarpe hårnålssvinger fordelt på syv kilometer er Tongtian Highway en selvsagt gjenganger på listene over verdens farligste veier.

De mange svingene har gitt veien tilnavnet «Drageveien». Den ble bygget mellom 1998 og 2006, og det å rase opp fjellsiden her betraktes som å flørte med døden.

I september 2016 tilbakela en spesialbygget superbil fra Ferrari strekningen på solide 10 minutter og 31 sekunder.

Nå er rekordtronen overtatt av en langt mer allmenn tilgjengelig Range Rover Sport SVR.

(Saken fortsetter under)

Her gjelder det å ha tunga rett i kjeften mens man kjører bånn pine. Foto: Land Rover
Her gjelder det å ha tunga rett i kjeften mens man kjører bånn pine. Foto: Land Rover

Med Ho-Pin Tung, stuntsjåfør og Panasonic Jaguar Racing Formel E-fører, bak rattet, krysset familiebilen målstreken på rekordtiden 9 minutter og 51 sekunder.

Les også: Reisemålene som gir frykt og mareritt

– Jeg er vant til høye hastigheter på racerbanen, men dette var enda mer krevende, sier Ho-Pin Tung etter endt kjøretur.

Han forteller at den største utfordringen for ham var å holde konsentrasjonen oppe ettersom veien svinger og snur på seg konstant, med store stup på siden.

– Konsekvensene ville blitt fatale dersom jeg gjorde noe feil underveis, så jeg fokuserte på å etablere en rytme. Range Rover Sport SVR gjorde det enkelt for meg; det er meget mulig den er en SUV, men den har ytelsen og smidigheten til en superbil, og kan ta deg til steder en superbil bare kan drømme om, mener Tung.

I februar gjennomførte Land Rover et annet halsbrekkende stunt da deres Range Rover Sports P400e Plug-In Hybrid forserte de 999 stupbratte trappetrinnene opp til «Himmelporten» i Tianmen-fjellene i Kina, som ligger i samme område som «Drageveien». I tillegg til turen opp til Himmelporten, har Land Rover tidligere brukt slike ekstreme stunt for å skape blest om bilene sine, blant annet ved bakkeløp opp Pikes Peak i USA og et løp ned en alpinbakke i Mürren i Sveits.

VIDEO: Se hvordan det gikk da Range Rover Sports P400e Plug-In Hybrid forserte 999 stupbratte trappetrinn på ikonisk kinesisk fjell

Les også: Ny undersøkelse: Så mye sikrere er det å kjøre ny bil

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden