Meny

Nå er en av klassens tøffeste biler i Norge

Jeep Compass skiller seg ut designmessig, samtidig som Jeep lover svært gode terrengegenskaper.
Her er prisene på Jeeps nye familie-SUV.

Jeep Compass debuterte tilbake i 2007. Til tross for at markedet for kompakt SUV-er nærmest har eksplodert de siste årene, ble Jeeps modell aldri noen stor suksess her hjemme.

Nå gjør de imidlertid et nytt forsøk. Andre generasjon Compass lanseres i Norge akkurat nå. Og den blir viktig hvis Jeep skal løfte seg etter en lang periode med svakt salg i det norske markedet.

Les også: Kutter ladetiden fra 40 til 5 minutter

Skiller seg ut på design

Størrelsesmessig er vi i nedre del av klassen for familie-SUVer. Compass er 4,40 meter lang og har bagasjerom på 438 liter. Det siste er ikke spesielt imponerende, her gjelder det nok å pakke godt hvis du skal bruke den som familiebil.

Konkurrentene er mange, blant de sterkeste er biler som Nissan Qashqai, VW Tiguan og Mazda CX-5. Jeepen skiller seg ut på design og har også en merkevare som klinger godt i manges ører. Kjøper du en Jeep, kjøper du samtidig en bil som skiller seg fra mengden.

Les også: Den ene koster 1/3 av den andre – det har en god grunn

Jeep er nå en del av Fiat Chrysler-konsernet, de satser tungt på merket med de stolte offroad-tradisjonene.

Test Jeep Wrangler: Folk gjemmer seg nesten når du kommer kjørende!

4x4 er standard

Jeep har sterke offroad-tradisjoner. Disse skal videreføres i Compass, amerikanerne lover "best i klassen-egenskaper" her. Samtidig har de jobbet med kjøreegenskapene på vei. Tatt i betraktning at det er her 99 prosent av kjøperne skal bruke bilene sine, er nok ikke det så dumt...

Det er altså svært mye å velge mellom i denne klassen, og Jeep er helt klart i en utfordrer-posisjon. Da spørs det om prisen gir dem særlig hjelp mot konkurrentene. Compass starter på 428.000 kroner, da har den 2-liters dieselmotor på 150 hestekrefter og manuell girkasse. 4x4 er for øvrig standard på alle Compass som skal selges i Norge.

Les også: Joda – denne bilen er faktisk helt ny

Slik ser det ut innvendig, også her skiller Jeep seg ganske mye fra konkurrentene.

Les også: Dette er SUV-en Brooms bilekspert holder seg langt unna

Kundefordel på 45.000 kroner

De første bilene som kommer til Norge er Compass i såkalt Launch Edition. Denne baserer seg på utstyrsversjonen Limited og har i tillegg mye ekstra utstyr som 18" aluminiumsfelger, automatisk fjernlysassistent, LED DRL signaturlys, elektrisk drevet bakluke, adaptiv cruisekontroll, 230V strømuttak i baksetet og fabrikkmontert alarm, for å nevne noe.

Jeep tilbyr to utgaver av denne. Med 2-liter diesel på 170 hk og automat er prisen 499.900 kroner. Hvis du heller vil ha bensin, er alternativet en 1.4-liter på 170 hestekrefter. Denne kommer på 514.900 kroner. Ifølge Jeep gir denne pakken en kundefordel på 45.000 kroner.

Les også: Nå er den blitt 600.000 kroner billigere

Jeep har slitt tungt i det norske markedet de siste årene. Nå trenger de virkelig en suksess.

Les også: Compass kan være et lite kupp i bruktmarkedet

Saken ble først publisert på Broom.no

Motor
Populært