Det grønne skiftet har nådd racerbanenNeste år kommer elbil-race

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilprodusenten Jaguar satser på grønt skifte også i motorsporten. Neste år lanserer de fullverdig motorsirkus med sin nye, elektriske Jaguar I-Pace.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og du kan kjøpe deg inn i konkurransen.

- Vi har alltid sagt at vi ønsker å teste ut vår el-teknologi på racerbanen - og dette er beviset. Jeg ser fram til å se en grid full av Jaguar I-Pace racerbiler på slutten av 2018, like etter at den første Jaguar I-Pace-bilen ruller ut i Europa, sier sjefen for Jaguar Racing, Gerd Mäuser i en pressemelding skriver Automibile.

Rekker 420 km

I teorien har den nye elektriske racerbilen 395 HK som gjør det mulig å gå fra 0 til 95 km/t på fire sekunder. Den skal ha en rekkevidde på over 420 kilometer, og lader 80 prosent på 90 minutter.

Det er i forbindelse med lanseringen av disse bilenet Jaguar også vil kjøre sin egen racing-serie.

I-Pace eThropy som den kalles, skal gå på Formel 1-banene i etterkant av de vanlige racene. Hvert løp vil vare i 30 minutter og består av opptil 20 I-Pacebiler som konkurrerer mot hverandre i tilsammen 10 løp gjennom sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan kjøpe deg inn

Jaguar inviterer åpent sjåfører til å melde seg på. Da må du kjøpe en såkalt Arrive and Drive-pakke som inkluderer bilen, deltakelse i 10 løp, dekk, billagring, transport, teknisk støtte og alt nødvendig utstyr. Hva herligheten vil koste blir først offentliggjort senere.

- Det optimale målet med en el-serie som dette er at den vil bidra til å forbedre teknologien i våre fremtidige biler. Det vil komme våre kunder tilgode, sier Mäuser.