Volvo lover: Nå skal det bli slutt på rotet!

Volvo gjør seg klare til å lanserer kompakt-SUVen XC40 – og lover blant annet en rekke smarte løsninger i interiøret. Dette er nye XC60 som er lansert i år og viser det foreløpig siste av interiørdesign fra Volvo.
Volvo gjør seg klare til å lanserer kompakt-SUVen XC40 – og lover blant annet en rekke smarte løsninger i interiøret. Dette er nye XC60 som er lansert i år og viser det foreløpig siste av interiørdesign fra Volvo.

XC40 debuterer snart – får smarte løsninger i interiøret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volvo nærmer seg lansering av det som sannsynligvis kommer til å bli en av deres storselgere de kommende årene: Nemlig den kompakte SUV-en XC40.

Den følger i hjulsporene til to andre, nye SUV-er fra Volvo, nemlig XC90 og XC60.

Med XC40 går de inn i en ny biklasse, for øvrig også en bilklasse som vokser svært fort.

Hva ønsker kundene seg?

Vi i Broom skal til Italia og se bilen for første gang i slutten av september. Da er det nemlig verdenspremiere. Men Volvo er allerede i gang med å gi oss informasjon rundt hva vi har i vente.

Én ting Volvo har jobbet mye med her er interiøret i bilen. Svenskene erklærer like godt at det nå skal være slutt på et problem som bilførere rundt om i verden har måttet slite med – nemlig manglende oppbevaringsplass inne i bilen.

I utviklingen av XC40 skal kundeforskningsteam hos Volvo ha brukt mye tid på å finne ut hvordan byboere rundt om i verden bruker bilen daglig, og – enda viktigere – hvordan de oppbevarer tingene sine i bilen. Kundene har også blitt spurt om hvilke forbedringer de ønsker seg innvendig i bilen.

Slik ser XC40 ut i konseptutgave, det er ventet at produksjonsklar bil får mye til felles med denne.
Slik ser XC40 ut i konseptutgave, det er ventet at produksjonsklar bil får mye til felles med denne.

Her er Volvo-nyheten du egentlig ikke skulle få se

Prøvd å løse problemene

Det skulle vise seg at svarene fra forskjellige områder og byer var veldig like, og dette var verdifull informasjon for Volvos designere da de begynte å jobbe med interiøret i den nye XC40.

– Da vi spurte folk om hvor og hvordan de oppbevarer ting de har med seg i bilen hver dag, ble vi snart klar over at de fleste av dagens biler har mangler på dette feltet. Telefoner sklir rundt på midtkonsollen, det er alltid fare for at vesker kan velte, og folk fomler for å finne kredittkortet i lommeboka. Vi har prøvd å løse både disse og mange andre utfordringer som vi har støtt på, sier Louiza Atcheba, Model Brand Manager for 40-serien hos Volvo Cars, i en pressemelding.

Volvo har elbil på gang, så mye skal den koste

Plass til mobilen

For eksempel har designerne valgt å gjøre noe helt nytt for å få bedre oppbevaringsplass i dørene i XC40. Ved å flytte høyttalerne fra dørene og utvikle verdens første luftventilerte subwoofer montert på dashbordet, har Volvo fått nok plass i dørene til en bærbar PC og et nettbrett, eller et par vannflasker.

– Da vi designet midtkonsollen, fokuserte vi ikke bare på flott design, men også på at koppholdere faktisk skal kunne brukes til å ha kopper i – og at selve designen i seg selv skal gi rom for ting som mynter, kort og ladekabler. En annen ting vi fokuserte på var å lage plass til mobiltelefonen. Plass som gir deg både trådløs lading og USB-porter, sier Conny Ewe Blommé, Senior Design Manager hos Volvo Cars.

Volvo har også laget en liten utfellbar krok som er festet i hanskerommet, der man kan sette fast handleposer eller vesker. Det er nok plass til mininettbrett og andre småting under forsetene.

Slik ser det ut inne i andre generasjon XC90. Den var et solid brudd med Volvos tradisjoner på dette området, og banet vei for en helt ny designretning på Volvos interiører.
Slik ser det ut inne i andre generasjon XC90. Den var et solid brudd med Volvos tradisjoner på dette området, og banet vei for en helt ny designretning på Volvos interiører.

Skille seg fra storebrødrene

I XC40 er det også spor til for eksempel bankkort og bensinkort, som kan festes i dashbordet slik at de er lett tilgjengelige. I konsollen, under armlenet, er det et stort oppbevaringsrom med plass til en boks med papirhåndklær. En spesiell avtakbar avfallsbøtte gjør det enkelt å kvitte seg med avfall raskt.

Så langt har vi ikke sett et eneste bilde av XC40 slik den kommer til å se ut. Her har Volvo lykkes med å holde kortene tett til brystet. Men det er ventet at den kommer til å skille seg klart fra storebrødrene XC60 og XC90 – og ha mye til felles med konseptbilen 40.1 som ble vist første gang i fjor.

Koppholder? Det blir 21.000 kroner, takk!

Les også:
Volvo XC60: Nå er det slutt for denne bilen Er nye Volvo XC60 verdt 900 000 kroner? 2018 Volvo XC60: Skal redde deg når det virkelig ser skummelt ut
Denne saken ble først publisert i Broom.no

Personvernpolicy