13 Ferrari-fristelser

Ferrari Performance Collection inneholder mange toppmodeller fra Ferraris historie.
Ferrari Performance Collection inneholder mange toppmodeller fra Ferraris historie. Foto: RM Sotheby's

Auksjonssirkuset i Monterey i august har fått ytterligere en attraksjon: «Ferrari Performance Collection» – 13 attraktive Ferrarier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen selger flere av verdens fineste Ferrarier enn RM Sotheby’s. Den posisjonen har de tenkt å beholde, blant annet ved en egen Ferrari-auksjon i Maranello 9. september.

Men det forhindrer ikke at de har mange av merkets godbiter også på auksjonen Monterey nå i august. Deriblant en hel privatsamling på 13 biler som representerer noe av det ypperste av Ferraris toppmodeller fra 1961 til 2011.

Rask gevinst?

250 GT SWB Berlinetta er en av de mest ettertraktede Ferrari-modellene, og denne er en av de beste på markedet av de totalt 165 bygde bilene. Foto: RM Sotheby's
250 GT SWB Berlinetta er en av de mest ettertraktede Ferrari-modellene, og denne er en av de beste på markedet av de totalt 165 bygde bilene. Foto: RM Sotheby's

Hvem som står bak «Ferrari Performance Collection» er en godt bevart hemmelighet, men mye tyder på at det er en eller flere som har satt sammen samlingen ganske nylig.

Flere av Ferrariene er nemlig kjøpt på auksjoner i løpet av de par seneste årene – til relativt friske priser.

Ferrari-godkjent

Stjernen i samlingen er en nyrestaurert 1961 250 GT SWB Berlinetta som har vært på fabrikken for Ferrari Classiche-sertifisering.

Med topplassering fra Ferrari-concoursen Cavallino i Florida i fjor, har den et estimat på 8,5 til 10 millioner
dollar.

For å sette ting litt i perspektiv: Det er det samme som summen av estimatene på de øvrige 12 bilene, som blant annet inneholder godbiter som 1969 Ferrari Dino 206 GT, 1991 Ferrari F40, 2011 Ferrari 599 GTO,1984 Ferrari 512 BBi og 2005 Ferrari 575 Superamerica.

Personvernpolicy