Meny

Tesla ønsker verdens største ladestasjon på Rygge

Elbil på ladestasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elbil-produsenten ønsker 40 ladestasjoner og serveringssted.

Tesla ser på muligheten for å bygge verdens hittil største hurtigladestasjon i Rygge i Østfold, melder NRK. Fra før av har Tesla sin største ladestasjon på Nebbenes i Akershus, hvor de har 20 ladepunkter.

Nå ønsker de altså det dobbelte, 40 ladepunkter kun for Tesla-biler.

Ståle Frydenlund, kommunikasjonsrådgiver i Elbilforeningen, sier til NRK at Tesla er en god foregangsfigur.

– Tesla er et lokomotiv som går foran og sørger for å tilby lademuligheter for dem som kjøper bilene deres. Det viktige her er å tilby nok lademuligheter for alle med elbil, sier han.

Les også:  Her er verdens første Tesla Model 3 klar

Fortsatt er det en del uavklart rundt etableringen av ladestasjonen i Rygge. Et av kravene for den nye ladestasjonen, er at virksomheten skal være «flyplassrelatert». For øyeblikket er det ingen i flyplass i Rygge etter at flyplassen ble stengt i fjor høst.

Even Sandvold Roland er kommunikasjonssjef i Tesla Norge. Han forteller at ladestasjonen i Rygge ikke er helt i anmarsj enda.

– I april meldte Tesla at vi skal doble antall Superchargere globalt, og ha totalt mer enn 10.000 ladere innen året er omme. Vi vurderer å bygge nye stasjoner på en rekke ulike steder i verden, og Rygge er en av mulighetene vi ser nærmere på, sier Sandvold Roland til NRK.

På Oslo Lufthavn Gardermoen er det allerede 115 ladestasjoner til elbiler. Men teknologien på disse ladestasjonene er gammel, og bilene vil ikke lade seg like raskt opp som de vil på de nye hurtigladerne.

På verdensbasis har Tesla 889 hurtigladestasjoner, og til sammen 5958 hurtigladere. Disse finnes i USA, Europa, Kina, Japan og Midtøsten.

Les også:

Hevder at BMW vil kuppe Tesla – allerede i høst

Nå skal Volvo ta opp kampen mot Tesla

Motor
Populært