Hans Olav laget Facebook-gruppe om garasjer: – Det tar helt av

Garasjegruppen ble opprettet for halvannet år siden, og medlemstallene fortsetter å vokse.
Garasjegruppen ble opprettet for halvannet år siden, og medlemstallene fortsetter å vokse. Foto: Facebook / Privat

«Ja, vi elsker garasjen vår» har over 20.000 medlemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En egen Facebook-gruppe for garasjer kan i utgangspunktet virke snevert. Her er det nemlig kun garasjen i seg selv som er i fokus, ikke kjøretøyene.

Men det er tydelig at ulike garasjeprosjekter engasjerer.

Facebook-gruppen « Ja, vi elsker garasjen vår» har opparbeidet seg godt over 20.000 medlemmer. Her deles alt fra solide byggverk på 300 kvadratmeter, til hvilket armeringsjern som anbefales i byggeprosessen.

Vi har snakket med grunnleggeren av gruppen, som forteller om en enorm respons.

1.000 forespørsler daglig

– Det begynte faktisk med en kjøretur hvor jeg stoppet i Gol for å legge ut bilen min på en Facebook-side. Jeg la ut et bilde sammen med garasjen og fikk mange tilbakemeldinger. Da slo tanken med om å lage en dedikert gruppe for garasjer, forteller Hans Olav Strand.

52-åringen fra Klæbu hadde imidlertid aldri sett for seg så stor interesse. Nå er det halvannet år siden gruppen ble opprettet, og over 20.000 medlemmer deler daglig erfaringer og spørsmål knyttet til ulike garasjeprosjekter.

– Det har ekspandert helt villt. På det meste rant det inn over 1000 medlemsforespørsler daglig. Derfor tok det ikke mange ukene før jeg måtte ha hjelp til å administrere litt.

Roger har garasje på 250 kvadratmeter

Kun garasje – ikke noe mer

For Hans Olav er det viktig at gruppen kun er dedikert til nettopp garasjer og bygget som sådan. Hvilke biler en har er uinteressant. Derfor er det klare retningslinjer for gruppen. Så langt har Hans Olav faktisk blokkert hele 5.000 personer, som ikke følger kjørereglene som er satt.

– For meg er det viktig å ivareta intensjonen med gruppen. Derfor godtar jeg ikke hvem som helst. For å bli medlem må man også svare på et spørsmål, på hvorfor man ønsker en plass i gruppen, sier Hans Olav.

– Tross klare regler, er du overrasket over responsen?

– Overrasket ja! Det skal jeg love deg. Jeg hadde aldri sett for med over 20.000 medlemmer i en gruppe som deler tekniske løsninger og ferdige prosjekter. Det er tross alt et ganske smalt tema, forteller han.

Se hvilken Mercedes som skjulte seg i den gamle garasjen

Skryte-gruppe

– Hva er det folk legger ut, er det noe som utmerker seg?

– Mange legger ut byggeprosessen, fra start til mål. Alt fra reisverk, til støp av gulv og andre løsninger deles og kommenteres. I tillegg postes det bilder av enorme og fantastiske garasjeprosjekter folk har bygget helt selv. Det er bare fantastisk å se, smiler Hans Olav, og legger ikke skjul på at gruppen er ment for skryt.

Selv kjører han en Audi A4 privat og er godt over snittet interessert i bil. Men bilen han har stående i garasjen er virkelig blant de sjeldne, nemlig en Volkswagen 412 1974-modell. Den er totalt ombygd med Porsche 911 motor, drivverk, styling og interiør.

– Jeg får ofte høre at jeg er plagsom nøye og pirkete på detaljer. Eksempelvis er alle bolter i understellet på bilen gull-chromatisert. Målet er at den skal se ny ut, og være produsert av Porsche, avslutter entusiasten, som selvsagt har MANGE timer i garasjen.

--

Denne artikkelen ble først publisert hos Broom

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden