Åpen for alle - alltid

Har solgt flest elbiler i 2017

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med over 1.800 solgte biler i 2017 troner BMW øverst på elbil-toppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med over 1.800 registreringer hittil, er BMW i3 landets mest registrerte elbil så langt i år. I en ny oppdatering viser det at BMW har rullet ut over 10.000 elektriske biler på norske veier.

– Norge er et pilotmarked for elektrifisering og BMW i3 er suksesshistorien om BMW’s elektriske satsning, sier Emmanuel Bret, administrerende direktør i BMW Group Norge.

På senhøsten 2013 inntok de femti første BMW i3 norske veier. I 2014 ble det registrerte 2.040 eksemplarer. I 2016 ble det totalt registert 24.222 nye elektriske biler i Norge, noe som utgjorde nærmere 16 % av nybilmarkedet. BMW i3 ble da landets tredje mest registrerte elektriske bil med 3.943 biler, skriver Hegnar.no.

Test: Vi savnet bare én ting i denne AMG-SUV-en

Elektrisk fremtid

– Vi har nå nådd nok en milepæl i BMW i3s historie, forteller Emmanuel Bret. At BMW i3 har vært vår mest solgte modell hvert år siden 2014 viser tydelig at våre kunder er svært fornøyde med bilen og opplevelsen den gir. Vi tilbyr en unik opplevelse i premiumsegmentet med en bil som er født elektrisk, sier Bret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede i 1972 presenterte BMW sin første elektriske bil; BMW 1602e. Til de olympiske lekene i München ble to biler produsert. Disse ble blant annet ble brukt som servicebiler under maraton-øvelsen og hadde en elektrisk rekkevidde på inntil 60 km.

I 2020 lanseres BMW X3 som helektrisk modell og i 2021 lanseres en helt ny BMW i-modell, kjent som BMW iNext. Denne modellen blir også BMW’s første bil hvor de selvkjørende egenskapene presenteres i stor skala.

Les også: Betaler 20.000 kroner for sjansen til å være først

Saken er først publisert på Hegnar.no