Meny

Med denne kan parkeringsstress bli historie

Se hvordan parkeringsassistenten fungerer i videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vil bruke 40 prosent mindre plass enn ved manuell parkering, hevder oppfinner.

En laserstyrt robot som helt uten sjåfør parkerer bilen selv på de trangeste plasser, er under utvikling i Kina. Nyvinningen, som har fått navnet Geta, er utviklet for å frigjøre mer plass til parkering i stadig mer bilfylte kinesiske byer.

– Roboten kan kjøre overalt, helt uten å være på skinner. Dette gjør den svært anvendelig, sier Marco Wu, direktøren i selskapet som har utviklet parkeringsassistenten.

Se video øverst i artikkelen.

Les også: Nyhet fra Mercedes parkerer helt av seg selv

Tar mindre plass

Geta transporterer bilene ved å kjøre inn under dem, for deretter å plukke opp kjøretøyet. Wu hevder roboten kan redusere plassen en parkert bil tar opp med opp til 40 prosent.

– Roboten ser ved hjelp av laser, og skanner signaler som reflekteres tilbake og fastslår nøyaktig hvor den befinner seg. Deretter sendes dette signalet til en datamaskin som bruker kart for å fortelle roboten hvor den skal kjøre, forklarer Wu.

Les også: Kanskje ønsker utviklerne at kinesere skal slutte å parkere som dette?

Parkeringshjelp for reisende

Geta er ikke den første ideen av sitt slag. Flyplassen i Düsseldorf har utviklet parkeringsassistenten Ray, som hjelper travle reisende med å parkere dersom de skulle ankomme flyplassen i seneste laget.

Les også:

Oppskriften på den perfekte parkering

Tenk at noen kan parkere en superbil på denne måten!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus