Etterlyser obligatorisk småbåtregister

Det foreligger per i dag ikke krav om å skrive tydelig navn og telefonnummer på båter. Foto: Morten Holm / Scanpix
Det foreligger per i dag ikke krav om å skrive tydelig navn og telefonnummer på båter. Foto: Morten Holm / Scanpix

Hovedredningssentralen ber om fortgang i arbeidet med å få på plass et obligatorisk båtregister. Samtidig har de et tips til deg som ikke ønsker å registrere båten din.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsleder Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge forteller til Båtliv.no at det gjør arbeidet deres mye enklere dersom båteierne sørger for å registrere sine flytende eiendeler. Da kan de enkelt ta kontakt med eier som kanskje ikke vet at båten har slitt seg løs.

– Jeg hører at flere etterlyser et obligatorisk båtregister. Hva venter vi egentlig på? Vi må få det på plass fort som mulig, sier Sunde til Båtliv.no

Les også: – Skaff deg kunnskap om båten du har kjøpt

Til de som i mellomtiden av ulike grunner ikke ønsker å registrere båten, har Sunde et tips vel verdt å notere:

– Bruk en tusj og skriv navn og telefonnummer på et synlig sted. Gjør det til og med på kajakk og kano.

Samtidig er han sterkt kritisk til misbruk av nødbluss som gjør at Hovedredningssentralen bruker dyrebare ressurser på å igangsette unødvendige leteaksjoner.

– Et Sea King redningshelikopter kan bruke en hel natt fordi noen tankeløst har feiret for eksempel en 60-årsdag, avslutter Sunde.

Les også:

Slik er promillereglene til sjøs

– Forlatte båter er et økende problem

Stadig flere fritidsbåter forlatt på sjøen i Hordaland

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Siste nytt
16:38Helse og livsstilNordmenn har lav tillit til at andre følger smittevernseglene16:29NorgeKripos involvert i europeisk gigantaksjon mot kryptert, kriminelt nettverk15:57VerdenJeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet15:51Helse og livsstil«Henke» Larsson om tapet av broren: – Å snakke om mental helse er ingenting å skamme seg over15:27NorgeMye ustabilt vær og haglbyger i Sør-Norge torsdag15:03NorgeMann sjekket ut av Hagen-saken14:45VerdenSverige runder 70.000 coronasmittede14:41Verden– Dette er en massedød på et nivå som vi ikke har sett på lang, lang tid13:36NorgePR-nestor: – Erkjenner at kommentarene er rasistiske13:36VerdenErkerivalene Fatah og Hamas forenes mot Vestbredden-annektering13:34VerdenMeghan Markles advokater: Tjente én milliard pund i turismeinntekter12:51VerdenVerda held pusten medan Israel klargjer anneksjon: – Spikaren i kista12:31NorgeRapport: Politiet som rykket ut under moskéangrepet, ble ledet feil av Google Maps12:04NorgeKlage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet12:01MotorHareide står fast på E18-krav for å støtte Fornebubanen – full klinsj med Oslo og Viken11:31PengerAndelen uføretrygdede fortsetter å øke11:09VerdenSvenske myndigheter skulle øve på corona-scenarier – glemte de eldre10:52VerdenFryktelige scener i Myanmar: – Ble kvalt av en bølge av leire som traff dem10:40Norge«Et skjødesløst og uansvarlig stykke sensasjonsjournalistikk»10:27NorgeDød mann i Bjørvika i Oslo er identifisert
Populært