Superyacht på plass i Norge

Se video fra da yachten forlot verftet i Kiel lørdag.

En gigantisk seilbåt til 3,7 milliarder kroner skal leveres til russisk eier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det spektakulære seilskipet med det klingende navnet «Sailing Yacht ”A”» forlot lørdag verftet i Kiel i Tyskland, for å leveres til sin eier, milliardæren Andrey Igorevich Melnichenko.

Høyere enn Big Ben

Den 142,81 meter lange yachten, der den høyeste masten ruver 100 meter over vannoverflaten, er designet av Melnichenkos eget designteam. Den høye masten gjør skipet til verdens største av sitt slag. Masten er faktisk høyere enn Big Ben i London, ifølge Daily Mail.

Melnichenko skal være god for drøye 100 milliarder kroner og er rangert som den 11 rikeste milliardæren fra Russland. Han eier fra før den spesielle superyachten Motor Yacht A, også omtalt som «verdens styggeste yacht».

Sjekk også: Verdens største yacht skal ta deg med på polekspedisjon

I Norge

Tirsdag morgen ankret skipet opp i Kristiansand, før hun skal videre til Spania, der det skal innredes av et annet verft.

Ifølge Fædrelandsvennen er det ikke uvanlig at luksusyachter legger til kai i Kristiansand for å ta ombord eller vinke farvel til testpersonell. I tillegg trenger nye skip stempel på diverse papirer utenfor EU for å få refundert moms for kostnader på utstyr ombord, ifølge avisen.

Det rekordstore skipet er stappet med ny teknologi, som gir mannskapet mulighet til å heise og senke seil kun ved et tastetrykk fra broen. Skipet skal tåle vinder opp mot 90 knop med fulle seil.

Har du fått med deg denne? Så flott kan en aluminiumsbåt være

Egen ubåt

Ifølge Nettavisen vil skipet ikke kunne klassifiseres som en seilbåt, men en «seilassistert motoryacht»

468-foteren har åtte etasjer, garasjeplass til fire biler, en ubåt og har et eget helikopterdekk i tillegg til plass til eier, gjester og et mannskap på 54.

Milliardskipet, som har navnet A, for å komme øverst i skipsregisteret, skal leveres til sin eier i løpet av våren.

Les også: Om bord i luksus-katamaranene