El-sparkesykler fjernes fra Oslo 17. mai

El-sparkesykler har inntatt Oslo. Men 17. mai skal de fjernes fra hovedstadens gater og fortau.
El-sparkesykler har inntatt Oslo. Men 17. mai skal de fjernes fra hovedstadens gater og fortau. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to selskapene som leier ut el-sparkesykler i hovedstaden har bestemt seg for å fjerne dem på nasjonaldagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De unge vil ha el-sparkesykler, men de eldre kan ikke fordra dem, viste en spørreundersøkelse gjennomført på vegne av ABC Nyheter nylig.

– Det nytter ikke for oss eldre å gå på gata mer, de kjører jo helt vilt uten lover og regler. Det er andre gang i byen nå hvor jeg synes det er ubehagelig, uttalte en godt voksen dame til ABC Nyheter.

Nå har begge selskapene som leier ut slike elektriske sparkesykler i Oslo, svenske VOI og tyske Tier, bestemt seg for å ta syklene bort i anledning nasjonaldagen, melder Dagbladet.

– Av sikkerhetsmessige grunner har vi valgt å fjerne våre el-sparkesykler fra gatene under årets 17. mai-feiring i Oslo, sier kommunikasjonssjef i VOI, Kristina Hunter Nilsson, til Dagbladet.

Hun forklarer at de frykter at det skal skje ulykker når folk er beruset, og at sikkerheten til brukerne er viktigst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sjef for Tier i Oslo forklarer at de parkerer syklene på 17. mai «av operasjonelle hensyn». Tier har også valgt å redusere antall sykler i anledning 1. mai, skriver avisa.

Selskapene var ute i hardt vær forrige måned, etter refs fra Blindeforbundet som kunne fortelle at syklene som plutselig dukket opp i Oslos gater var blitt et stort problem blant annet for blinde og svaksynte.

Les mer: Blinde påkjørt av sparkesykler, forbundet krever tiltak

Se video: Folk på gata i Oslo om el-sparkesykler