Meny

Dette er det ultimate kappløpet

Ikke mindre enn syv fartsmonstre gikk i duell da hestekreftene fikk fritt spillerom på rullebanen i Istanbul.

I forbindelse med luftfarts, rom- og teknologifestivalen Teknofest Istanbul, ble det avholdt en uhøytidelig og ikke minst svært åpen duell mellom fire biler, én Formel-1-bil, en motorsykkel, ett jetfly og et F-16 jagerfly, melder tyrkiske Yeni Safak

Alle hadde det samme utgangspunktet. Førstemann over målstreken, 400 meter lengre ned på rullebanen.

Les også: Knuste Ferrari-rekord i en av verdens farligste veier

Av naturlige årsaker fikk jetflyet og jagerflyet hver sin parallelle rullebane, mens bilene og MCen kjempet på taksebanen som også går parallelt med rullebanene. Duellen skuffet absolutt ikke. Se resultatet i videoen øverst.

Supermotorenes syvkamp

Motorsykkelen, en Kawasaki H2R med 310 hestekrefter, ble kjørt av pensjonert Supersport verdensmester Kenan Sofugolu, som nylig har gått over til politikken og i sommer ble valgt inn i det tyrkiske parlamentet.

LOT HESTENE LØPE LØPSK: Det uhøytidelige kappløpet ble en svært nervepirrende affære. Her med Supersport verdensmester Kenan Sofugolu på en Kawasaki H2R. Foto: Reuters

Over på fire hjul kunne man finne finske Emma Kimilainen i en Tesla PL1000DL, en Aston Martin New Vantage, som ble kjørt av tyrkiske Yagiz Avci, og en Lotus Evora GT 430 kjørt av tyrkiske Toprak Razgatlioglu.

Sjekk også: Range Rover med ekstremt «himmelport-stunt»

Også på fire hjul var britiske Jake Dennis i Red Bulls Formel 1-bil. Som om ikke det var nok stilte et Challenger 605 privatfly og dent tyrkiske luftforsvaret i en F-16. Sistnevnte har en toppfart på 1460 km/t (ved havnivå, høyere ved større høyder).

Kappløpet ble holde på Istanbuls nye giga-flyplass, som skal åpne for passasjerer i oktober.

Verdens største flyplass er norskere enn du tror Se video:

Motor
Populært