Kaller tilbake en halv million av disse

Amerikanske myndigheter kaller tilbake 500.000 motoriserte ståbrett fra markedet av etter at nesten 100 brett har tatt fyr eller eksplodert, bare i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har etterforsket mer enn 60 «hoverboard»-relaterte branner i mer enn 20 delstater. Brannene har resultert i mer enn to millioner dollar i skade på eiendeler, sier Eliot Kaye, leder for The Consumer Product Safety Commission i USA, på en pressekonferanse onsdag.

Les også: Jetdrevet brett er ikke for pyser

Brannfarlig leketøy

Kommisjonen har vedtatt at en halv million «hoverboards», eller motoriserte ståbrett, skal kalles tilbake fra det amerikanske markedet.

Årsaken er brannfaren som følger med det populære kjøretøyet. EU har tidligere i år gått ut og advart mot farlige livsfarlige leker. Da var ståbrettet en av dem.

Les også: Lar du ungene kjære en slik? Da kan DU miste lappen

Får tilbud om erstatning

Ifølge Kaye skal flere av produsentene tilby forbrukerne erstatning eller reparasjoner, dersom deres ståbrett blir tilbakekalt.

– Det har vært nesten hundre ståbrett-ulykker relatert til overoppheting og eksplosjoner. Vi har alle sett bilder av ødelagte hjem og familier som kom seg ut akkurat i tide, sier Kaye på pressekonferansen.

Les også: Labert salg av ståhjulinger i Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus