Nei, det er ikke skinke på Grandiosaen
Ekspert mener toppingen er misvisende.
Grandiosa Original veier 575 gram, og har eksistert i norske butikker siden 1980. Grandiosa selv beskriver pizzaen slik: «Den uforlignelige smaken av mild tomatsaus, pizzakjøtt, paprika og Jarlsberg er alles smaksfavoritt».
Men i det som omtales som «Norges mest spiste pizza» er ikke toppingen det som mange tror.
For «pizzakjøtt» er nemlig ikke skinke som det ser ut som.
Det var TV 2 som først omtalte saken.
Et blandingsprodukt
Kjøttet kommer nemlig ikke fra grisen, som skinke gjør.
På innholdslista står det at pizzakjøttet inneholder storfekjøtt, vann, soyaprotein, hvetestivelse, stivelse, salt, krydder, krydderekstrakt og konserveringsmiddel.
Ifølge TV2 inneholder det skinkelignende produktet 40 prosent storfekjøtt.
Å bruke storfekjøtt istedenfor svinekjøtt, har fått eksperter til å reagere.
– Misvisende
Klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm var selv ikke klar over at det ble anvendt pizzakjøtt istedenfor skinke.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsen– Jeg tror de aller fleste tror at de spiser ost og skinke. Det er misvisende, for det ser veldig ut som skinke, sier Ramm til TV2.
Ernæringsfysiologen sier også at det nødvendigvis ikke er mer usunt selv om det ikke er ren skinke.
Kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge, Dag Olav Stokken, sier til TV 2 at pizzakjøttet har vært en del av oppskriften til Grandiosa siden 80-tallet.
– Vi markedsfører ikke dette som skinkepizza. Det er tydelig deklarert hva Grandiosa inneholder – gode, og hovedsakelig norsk råvarer, sier han til kanalen.