Mat og drikke

Vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus passer til utrolig mye, og den smaker selvfølgelig bedre enn de man kjøper ferdig!Kaker, gelé, sjokoladepudding, bruksområdene er mange!

Vaniljesaus

Tid
15 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 2.5 dl kremfløte
  • 2.5 dl helmelk
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk eggeplomme

Slik gjør du

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha over i en kjele sammen med fløte og helmelk. Kok opp og la blandingen avkjøle seg litt.

Visp sukker og eggeplommer lett sammen.

Spe den varme melkeblandingen i eggene mens du rører kontinuerlig.

Ha alt tilbake i kjelen og varm forsiktig opp under omrøring til vaniljesausen tykner. Blandingen må ikke koke, da vil den skille seg.

Avkjøl og server.